КПРФ як центр координації та план «В» щодо Донбасу: про що розповів розвідник-колишній «мер» окупованої Горлівки

26.11.2019
КПРФ як центр координації та план «В» щодо Донбасу: про що розповів розвідник-колишній «мер» окупованої Горлівки

Едуард Матюха. (Фото з сайта obozrevatel.com.)

Під час будь-якої війни не варто людей, усіх і вся, котрі з тих чи інших причин залишилися на окупованій території, звинувачувати, тим паче в колаборантстві.
 
 
Адже часто вони є патріотами, які виконують свою небезпечну місію у стані ворога, як партизани чи розвідники.
 
 
Яскравий приклад цього — «народний мер» окупованої росіянами Горлівки Едуард Матюха: він виявився українським розвідником Головного управління розвідки Міністерства оборони України, який працював п’ять років серед бойовиків «ДНР». (Матюха був призначений «народним мером» Горлівки 14 травня 2014 року, а до листопада 2013 року був першим заступником міського голови).
 
Про підпільну роботу Матюхи на українську розвідку розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький: «Дійсно, Едуард — це та людина, яка надавала необхідну інформацію про реальну ситуацію, що склалася на окупованих територіях».
 
«Народний мер» очолював Горлівку недовго, бо навколо нього спалахнув конфлікт між окупантами, що й було завданням від ГУР. Потім він займав посаду першого секретаря міського комітету Компартії в «ДНР» i почав встановлювати контакти з московськими комуністами, зокрема, лідером КПРФ Геннадієм Зюгановим. Едуард Матюха збирав інформацію про дії Росії на окупованих нею українських територіях.
 
Цінною виявилася інформація розвідника про те, що проросійські невизнані республіки — Абхазія, Північна Осетія, Придністров’я, «ДНР» і «ЛНР» координуються Кремлем саме через КПРФ. У партії за це відповідає депутат Тайсан Казбек Кучуковіч — саме ці люди керують «гуманітарною допомогою» для мешканців Донбасу (в ці «гумконвої» також включають автомобілі з готівкою для бойовиків самоназваних республік).
 
Матюха заявив, що йому було поставлено завдання зібрати на території Горлівки 1 тис. 100 підписів під так званим зверненням мешканців ОРДЛО про незалежність від України.
 
Також він розповів нашим спецслужбам, що Москва має запасні плани щодо Донбасу, якщо Україна не піде на поступки, — проведення референдуму про включення «ДНР» і «ЛНР» до складу Росії або створення так званої «Новоросії» з військовим захопленням... Харкова та Одеси та організації сухопутного коридору від РФ до Криму.
 
До речі, скандальний сайт «Миротворець» було створено саме з подачі Матюхи.
 
Зауважимо, що дружина розвідника не знала про роботу чоловіка і п’ять років думала, що він дійсно працює на бойовиків, тому й переїхала до Києва. Нині Матюха виведений українськими спецслужбами на підконтрольну Україні територію. 
 
Нагадаємо, що з 2014 року внаслідок російської збройної агресії місто Горлівка тимчасово окуповане 1-м армійським корпусом РФ.