В Італії облаштують притулки для розлучених чоловіків

20.11.2019
Ну що ж, гендерна рівність — то гендерна рівність; притулки — так притулки, вирішили волонтерські та християнські організації Італії, взявшись до облаштування тимчасового житла для розлучених чоловіків.
 
Адже ні для кого не секрет, що розірвання шлюбу в Італії, країні, де дуже шанують католицьку церкву і, відповідно, інститут сім’ї, — річ майже неможлива.
 
Та коли ви все-таки виявили наполегливість та домоглися свого — будьте готові до того, що ваше житло перейде у власність дружини, адже діти, зазвичай перебувають під опікою матерів.
 
Так, 60 відсотків чоловіків, за статистикою, залишають житло колишній дружині й дітям. Тож більшість чоловіків після розлучення опиняються у прямому сенсі на вулиці, а оскільки їм доводиться платити аліменти не лише на дітей, а й на екс­дружин (якщо вони повторно не вийдуть заміж — то й довічно), а це трапляється у 94 відсотках, то справи у таких представників сильної статі зовсім кепські.
 
Тимчасове житло для «нових бідних», як охрестили в Італії розлучених чоловіків, — лише тимчасовий вихід із положення, адже його надають усього на рік. Проте чоловікам, які вирішили почати нове життя у новому статусі, варто подумати і про нове житло.