Розведення під канонаду: навіть за офіційною статистикою кількість ворожих обстрілів на Донбасі зростає

13.11.2019
За минулу добу офіційно зафіксовано 16 випадків порушення режиму вогню збройними формуваннями Російської Федерації та їхніми посіпаками.
 
Навіть ця статистика свідчить про збільшення кількості обстрілів. Противник обстрілював позиції підрозділів Об’єднаних сил iз заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 мм та  82 мм, із гранатометів різних систем, стрілецької зброї та протитанковими керованими ракетами (ПТКР). 
 
На донецькому напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» ворог обстріляв позиції Об’єднаних сил неподалік Гнутового, Верхньоторецького, Богданівки, Широкиного, Красногорівки, Старогнатівки.
 
На луганському напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник здійснив обстріли поблизу Луганського, Новолуганського, Південного, Оріхового.
Унаслідок обстрілів поранень зазнав один військовослужбовець Об’єднаних сил.
 
Поблизу населених пунктів Богданівка та Петрівське Донецької області завершилось практичне розведення особового складу, озброєння та військової техніки. Наразі СММ ОБСЄ проводить верифікацію проведених заходів.
 
Відучора за графіком відбуваються заходи з пошуку та розмінування територій від вибухонебезпечних предметів. За даними штабу ООС, дії відбуваються дзеркально і зі сторони противника.
 
Нагадаємо, з ділянки розведення №3 (Богданівка-Петрівське) з української сторони відведено 42 військовослужбовцi ЗСУ, три бойовi броньованi машини та 48 одиниць стрілецької зброї. Сили ООС відходять на 1 км і займають нові — заздалегідь обладнані позиції.