Росіянка намагалася вивезти в Китай на своїх підошвах майже 2 кг золота

12.11.2019
Те, що Росія була, є і ще надовго залишиться сировинною країною, ні для кого не секрет. І якщо раніше з країни вивозили хутро, мед і збіжжя, то тепер, окрім нафти, газу й лісу, почали вивозити все, що погано лежить. Так, нещодавно Забайкальське митне управління повідомило, що росіянка намагалася вивезти в Китай майже 2 кг золота... на підошвах свого взуття. 
Жінка викликала підозру в працівників митниці, оскільки помітно нервувала і якось підозріло і неприродно рухалася, важко переставляючи ноги. Коли ж митники вирішили перевірити її, то виявилося, що до підошви її взуття скотчем були прикріплені виготовлені кустарним методом злитки золота загальною вагою 1864 грами. Вартість такої підошви «потягнула» на 5 мільйонів рублів. Жінка пояснила, що піти на такий злочин її вмовив громадянин Китаю за винагороду. Тепер злощасній контрабандистці «світить» до 7 років за перевезення стратегічно важливих ресурсів.
Як стверджують працівники митного поста в Забайкальському краї, це вже не перший випадок у цьому році, коли росіяни вивозять у КНР золото. Так, нещодавно також жінка зробила спробу перевезти до сусідньої держави 10 злитків дорогоцінного металу під устілками кросівок. Судячи з того, що про це повідомляють митні служби, безуспішно...