В «ОХМАТДИТі» відкрили інклюзивні майданчики та зону для навчання

30.10.2019
Лікування не перешкода навчанню. Відтепер у столичній лікарні «ОХМАТДИТ» маленькі пацієнти зможуть лікуватися, не пропускаючи навчального процесу.
 
 
У медичному закладі відкрили Резиденцію Супергероїв. Саме так вирішили назвати куточок, де дітки зможуть навчатися у перервах мiж лікуванням та спілкуватися один з одним.
 
 
«Це свято і велика радість для нас, бо діти, що проходять тут лікування, тепер зможуть знайомитись, спілкуватись, чудово проводити час на вулиці. Це так важливо для них та їхнiх батьків у нелегкі часи. Щасливе дитинство неможливе без друзів», — коментує засновниця благодійного фонду Friendly People та мене­джер проєкту Єлизавета Левицька.
 
Резиденція Супергероїв — це інклюзивний майданчик просто неба на території лікарні, що розташований позаду хірургічного корпусу лікарні.
 
Діти зможуть проводити тут час у будь-яку пору року, адже активні й цікаві заняття просто неба завжди піднiмають настрій, запевняють волонтери. Разом з учителями та організаторами Школи Супергероїв учні частину уроків проводитимуть у резиденції, а також у дворі міської лікарні.
 
Майданчик Резиденції Супергероїв поділений на окремі зони: добре відомий городик, що є місцем для уроків біології та рослинотерапії — це буквально лабораторія просто неба; дорога для вивчення правил дорожнього руху зі справжнім світлофором i пішохідними знаками; інклюзивний ігровий майданчик i мініфутбольне поле.
 
«Створити безпечну зону на території «ОХМАТДИТу» я мріяла з 2015 року, коли вперше прийшла як волонтер. Ми створили городик, на якому діти влітку вивчають біологію вже впродовж чотирьох років. Але для відновлення малечi потрібне не лише навчання, а й гра — діти так пізнають світ. А щоб усі могли розважитись на улюблених гойдалках, їх потрібно зробити інклюзивними, адже в лікарні багато діток на інвалідних візочках», — підкреслює волонтерка та авторка проєкту Євгенія Смірнова.
 
 У свою чергу, пацієнти, які перебувають на лікуванні в «ОХМАТДИТі», уже випробували новий майданчик Супергероїв i відвідали перші заняття. n