«Дари літа» восени: рецепт консервованого салату з п'яти шарів овочів

30.10.2019
«Дари літа» восени: рецепт консервованого салату з п'яти шарів овочів

Відкривши баночку з цим простим салатом, страву ще можна дофантазувати.

«Салат консервований добрий тим, що коли захочете щось смачненького взимку, але не завжди є свіжі овочі під рукою, відкриваєте баночку салату, зливаєте маринад повністю, додаєте сухарики, сир твердий, яйця варені чи шматочок м’яса, заправляєте трошки олійкою, бо салат вже і так вологий, і все — смачний салат готовий!» — заохочує до приготування пані Лариса.
 
Для нього потрібно: 
 
1 кг моркви, нашинкованої по-корейськи,
0,5 кг цибулі соломкою, 
1 кг перцю солодкого соломкою,
1 кг огірків соломкою, 1 кг помідорів твердих (я брала  сливочки) соломкою.
І так по черзі, як у нашому списку, накладаємо шарами в 0,5-літрові банки.
 
Готуємо заливку (з розрахунку на півлітрову банку): у 2 столових ложках теплої води розводимо 1 ч л солі, 1 ст л цукру, 1 ст л оцту і заливаємо в банку зверху на помідори. Стерилізуємо 30 хвилин (не переймайтеся, що мало маринаду, — овочі пустять сік, і що зверху помідори не повністю покриті після стерилізації).
 
У мене вийшло 8 баночок по 0,5 л, і три банки по 0,7.
 
Подбайте про смачну зиму!