На свято Покрови та у День захисника України окупанти не припиняли обстріли вздовж усієї лінії зіткнення

16.10.2019
Укотре збройні формування Російської Федерації та її найманці порушили режим припинення вогню — на День захисника України вони 21 раз «привітали» українських вояків: окупанти обстрілювали позиції наших підрозділів із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 та 82 мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем і стрілецької зброї.
 
У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник здійснив 11 обстрілів: тричі поблизу Новотроїцького — з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів; біля Водяного і Лебединського — з міномета калібру 120 мм та станкових протитанкових гранатометів; двічі неподалік Новогнатівки — з СПГ та великокаліберних кулеметів; на околицях Водяного — з озброєння БМП-1, станкових автоматичних гранатометів і стрілецької зброї; поблизу Пищевика, Лебединського та Опитного — з гранатометів різних систем і стрілецької зброї.
 
У зоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» ворог 10 разів обстрілював наші позиції: двічі поблизу Новолуганського — з мінометів калібру 82 мм та автоматичних гранатометів; п’ять разів неподалік Луганського — з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів; поряд із Золотим — з великокаліберних кулеметів; біля Кримського — з озброєння БМП-1, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї; неподалік Хутора Вільного — з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.
 
У понеділок унаслідок обстрілів отримав поранення один український військовослужбовець.
 
Станом на 7 годину ранку 15 жовтня збройні формування Російської Федерації та її найманці чотири рази порушили режим припинення вогню.
 
На донецькому напрямку противник здійснив обстріли: неподалік Новотроїцького — з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів; поблизу Пищевика — зі станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї; біля Павлополя — з великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.
 
У Луганській області зафіксовано ворожий обстріл iз підствольних гранатометів та стрілецької зброї, з великокаліберними кулеметами включно, біля Золотого-4. Внаслідок цих ворожих обстрілів жоден військовослужбовець Об’єднаних сил не постраждав.
 
Додамо, що на Донеччині під час урочистостей iз нагоди Дня захисника України президент України Володимир Зеленський вручив командирам двох військових частин Сухопутних військ 
Збройних сил України стрічки з новими найменуваннями.
 
Указом президента України, з метою відновлення історичних традицій, зважаючи на зразкове виконання поставлених завдань та високі показники в бойовій підготовці, ім’я князя Романа Великого отримала 14-та окрема механізована бригада. Почесне найменування «Херсон» відтепер носитиме 11-та окрема бригада армійської авіації.