Топові гості та показники: Черкаський університет відзначає 99-річчя

11.10.2019
Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького відзначає своє 99-річчя.
 
Тож у виші, який посів 38-му сходинку в «ТОП-100 навчальних закладів за кількістю заяв від абітурієнтів», 11 жовтня проводять урочисте засідання наглядової ради на чолі з її головою — третім президентом України Віктором Ющенком, відбуваються святковий концерт i посвята у першокурсники тих, хто став частиною дружної університетської сім’ї цього вересня. 
 
«Від дня заснування нашого університету минуло 99 років. Заклад мав різні назви та напрями, а сьогодні — це класичний університет зі статусом національного. Виш починав свою історію як  педагогічний, зараз же ми відкриваємо нові напрями, зокрема, аграрний, медичний, військовий», — говорить «Україні молодій» ректор Черкаського університету Олександр Черевко.
 
Наразі в національному університеті 28 наукових підрозділів, 16 наукових шкіл, 7 спеціалізованих учених рад, працює 65 докторів наук, 312 кандидатів. Тут навчаються студенти не лише з Черкащини, а й з усіх регіонів України. А також здобувають знання громадяни з 20 країн. Водночас сам виш співпрацює з 100 навчальними закладами у всьому світі. 
 
Серед студентів Черкаського національного — 7 майстрів спорту міжнародного класу, 41 майстер спорту України, понад 100 кандидатів у майстри спорту, а ще 73 студенти включено у склад збірних команд нашої країни, а 64 студенти — у спортивний резерв України.
 
«Студенти та викладачі університету — активні волонтери і благодійники. Основні напрямки благодійної діяльності, яку проводять за підтримки ректорату та за участю студентської ради університету, — донорство, допомога воїнам АТО, підтримка сиріт, допомога онкохворим дітям, співпраця з територіальним центром надання соціальних послуг міста Черкаси та благодійним фондом «Життя без перешкод», — наголошує Олександр Володимирович.