В українському прокаті вийшов фантастичний екшн «Двійник» з Віллом Сміттом

11.10.2019
В українському прокаті вийшов фантастичний екшн «Двійник» з Віллом Сміттом

У «Двійнику» зіграли Віллі Смітт і Мері Елізабет Уїнстед. (Фото надане B&H film distribution.)

До знімального майданчика задум зняти фільм Gemini man, який в український прокат вийшов 10 жовтня з назвою «Двійник», ішов аж понад два десятки років.
 
 
Це фантастичний екшн про те, як супер-професіонал Генрі Броґан вирішує поставити крапку в професійній кар’єрі. А його робота — прибирати непотрібних іншим людей.
 
 
Генрі може влучати у «мішень», яка їде у супершвидкісному потязі, з відстані 2 км. На 51-му році життя кілера рахунок жертв перевалив у восьмий десяток.
 
 
І коли в його свідомість почали закрадатися перестороги про те, що міг уцілити в дівчинку, — прибрати вирішили вже власне вбивцю, якому перед тим кожну жертву представляли майже як «найманця диявола». Цього разу ліквідатором обрали... двійника, який знає про кожен наступний крок Генрі.
 
Місцями фільм «Двійник» нагадує комп’ютерну гру: коли двоє професійних кілерів влаштовують між собою гонки на роверах або ще один найманець (як виявиться, третій клон) нищить навкруги всіх і вся.
 
Екшн перемежовується психологічними роздумами, зокрема, про те, що краще утинати пiд корiнь кілерську кар’єру, а солдатам — не гинути у війнах. Двійника Генрі, з’ясується, почали «вирощувати» ще до появи знаменитої вівці Доллі.
 
Від режисера Енґ Лі — двічі оскароносного володаря двох «Золотих левів» Венеційського кінофестивалю та пари «Золотих ведмедів» Берлінського кінофестивалю кіномани очікували більшого.
 
Однак шанувальників магнітить гра Віллі Смітта — якого неодноразово номінували на «Оскара» та премію «Золотий глобус» — відразу у двох головних іпостасях: 51-річного Генрі Броґана і майже на три десятки років молодшого Джуніора. Варто відзначити у «Двійнику» і Мері Елізабет Уїнстед.