Порошенко обіцяє 3 мільйони за інформацію про можливий замах на ексглаву НБУ Валерію Гонтарєву

02.10.2019
Порошенко обіцяє 3 мільйони за інформацію про можливий замах на ексглаву НБУ Валерію Гонтарєву

Марина і Петро Порошенки подарували Гонтарєвій футболку з написом «Валерія не зламається».

П’ятий президент України Петро Порошенко обіцяє три мільйони гривень винагороди за інформацію про замовника та виконавців iмовірного замаху на колишню голову Нацбанку Валерію Гонтарєву.
 
«Недруги Гонтарєвої нині у фаворі. Думають, ніби Бога за бороду схопили. І впевнені, що сховають кінці у воду. Щоб не дати не дуже активному слідству жодного шансу на бездіяльність, прийняв рішення призначити винагороду до трьох мільйонів гривень. Це — тим, хто надасть достовірну інформацію про замовника та виконавців, про замахи на життя та майно Валерії Гонтарєвої, яка дозволить притягнути винних до відповідальності. Коло осіб, на які падають підозри, не таке вже й широке. Пальцем тикнеш — і попадеш», — написав нардеп Порошенко на своїй сторінці у «Фейсбуцi». 
 
Зауважимо, що минулої суботи, 28 вересня Петро Порошенко разом iз дружиною Мариною навідав Валерією Гонтарєву в лікарні у Лондоні. Тоді він висловив думку, що зламати ексголову НБУ не вдасться, а її опонентів назвав бандитами, оскільки вони не цураються саме таких методів. 
 
Порошенко також передав Гонтарєвій футболку з написом «Валерія не зламається». Зауважимо, що наразі постраждала перенесла дві операції, британські лікарі запланували ще дві. 
Як повідомляла «УМ», 30 серпня у центрі Лондона пані Гонтарєву збив автомобіль. Гонтарєва припускала, що до аварії причетний олігарх Ігор Коломойський, i заявляла, що Коломойський погрожує їй, бо вона є його «головним ворогом». Згодом вона заявила, що наразі немає свідчень, що водій діяв умисно.
 
Тоді як Коломойський запевняв, що не збирається викрадати Гонтарєву з Лондона, але готовий організувати її приліт в Україну. Свою причетність до інциденту з ДТП він заперечував.
Уже за кілька днів, у ніч на 5 вересня, підпалили автомобіль, зареєстрований на невістку колишньої голови НБУ, яку також звуть Валерія Гонтарєва. А в ніч на 17 вересня в Гореничах під Києвом умисно спалили дотла дім Гонтарєвих. 
 
Після цього міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що «той, хто замовив і виконав це у момент прибуття місії МВФ в Україну, — не просто підпалювач, він — ворог, який шкодить державі».