Колишнього ватажка «ДНР» Дмитра Трапезнікова призначили в.о. мера міста у російській Калмикії

01.10.2019
У республіці Калмикія (РФ) виник гучний політичний скандал: жителі столиці регіону — міста Еліста вийшли минулої неділі на протест через призначення на посаду виконувача обов’язків глави міста колишнього керівника терористичного угруповання «ДНР» Дмитра Трапезнікова.
 
Акція тривала дві години і зібрала близько 500 чоловік. У присутніх не було ніяких транспарантів, не було звукопідсилюючої апаратури, а лише невеликий мобільний стенд iз написом «Це наше місто».
 
Якщо місцева влада не почує протестувальників і не перегляне скандальне рішення про призначення бойовика, калмики обіцяють пікетувати мерію Елісти у вівторок, 1 жовтня.
 
За словами одного з ініціаторів заходу, журналіста Бадми Бюрчієва, відповідну петицію протестувальники вже передали до мерії. 
 
Усе почалося після того, як минулого четверга, 26 вересня, міські збори Елісти затвердили Трапезнікова виконуючим обов’язки глави міста. Мовляв, він «справжній антикризовий менеджер». 
Але «понаїхавший» iз Донецька не сподобався калмикам.
 
Люди спочатку висловлювали обурення у соцмережах, публікували відеозвернення, в яких закликали терориста піти у відставку, після чого організували акцію протесту, яка виявилася доволі численною як для столиці Калмикії. 
 
Щоб угамувати пристрасті, на заході двічі намагався виступити спікер міських зборів Елісти Микола Орзаєв. Чиновник хотів пояснити, чому саме депутати проголосували за призначення Трапезнікова в.о. глави міста.
 
Спочатку його просто не стали слухати, згодом дали слово, але коли той почав говорити про те, що в Трапезнікова гарна освіта, що він відмінний фахівець, то ці висловлювання викликали ще більше обурення. Відтак Орзаєву довелося припинити свій виступ.
 
На акції протесту була присутня поліція, але вона не заважала її проведенню.
 
Нагадаємо, що донеччанин Трапезніков, починаючи з 2014 року, відверто підтримав «рускую вєсну» і виступив проти України. Зрадник обіймав різні керівні посади в адміністрації глави так званої «ДНР».
 
А у серпні-вересні 2018 року він упродовж короткого періоду був тимчасово виконуючим обов’язки «глави ДНР» після вбивства колишнього ватажка донецьких бойовиків Олександра Захарченка.
 
Коли ж «народна рада ДНР» призначила в.о. ватажка замість убитого Захарченка голову «парламенту» Дениса Пушиліна, той одразу звільнив усіх прибічників Захарченка.
 
У новій владній вертикалі бойовиків не знайшлося місця і для Трапезнікова. Щоб уникнути роз­прави, той разом з іншими ватажками терористичних підрозділів утік до Росії. 
 
Як бачимо, Трапезнікова занесло навіть не до рідного Краснодару, де він народився, а аж до Калмикії.