Росія на Донбасі почала активно застосовувати снайперів і диверсантів проти захисників України

25.09.2019
Протягом доби офіційно зафіксовано 24 випадки порушення режиму вогню збройними формуваннями Російської Федерації та її посіпаками.
 
Противник обстрілював позиції підрозділів Об’єднаних сил із заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 82 мм.
 
А також з озброєння БМП, гранатометів різних систем та стрілецької зброї.
На донецькому напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» ворог обстріляв позиції Об’єднаних сил неподалік Докучаєвська, Новотроїцького, Пищевика, Водяного, Гнутового, Талаківки, Новогнатівки, Красногорівки.
 
Крім того, противник, порушуючи Мінські угоди, тричі гатив по ділянці розведення №3 (Богданівка-Петрівське) з озброєння БМП, гранатометів різних систем та стрілецької зброї.
 
На луганському напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» гаряче було біля Зайцевого, Луганського, Попасної, Новолуганського, Оріхового, Травневого.
Двоє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил отримали поранення різних ступенiв тяжкості.
 
Зазначені факти вчергове демонструють небажання збройних формувань Російської Федерації та окупаційної адміністрації дотримуватися Мінських угод щодо розведення сил і засобів на зазначеній ділянці місцевості.
 
Зокрема, Мінські угоди визначають, що розведення сил і засобів може бути здійснено лише після дотримання режиму тиші та його фіксації СММ ОБСЄ упродовж семи діб. Командування ООС наголошує, що ключовою умовою розведення є виконання комплексу заходів, визначених Мінськими домовленостями.
 
Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові щодо будь-яких підступних та провокаційних дій противника. А вони не припиняються.
 
За даними Головного управління розвідки Міноборони, командування російських окупаційних військ почало активнiше застосовувати диверсійно-розвідувальні та снайперські групи на окупованих частинах Донецької та Луганської областей та залучає підрозділи диверсантів, які три місяці готувалися в Ростовській області РФ до ведення «партизанської війни».
 
Окрім того, окупанти проводять випробування ефективності прихованих способів обстрілу підрозділів Об’єднаних сил, опрацьованих на полігонах Південного військового округу ЗС РФ. Зокрема, для дезорієнтації та приховування звуку пострілів вогонь російські снайпери ведуть під прикриттям стрільби з мінометів та гранатометів.
 
Підрозділи Об’єднаних сил готові давати відсіч діям російсько-окупаційних військ на лінії бойового зіткнення.