Зеленський зібрався відвести українських захисників в районі Золотого, Хутора Вільного та Петрівського

10.09.2019
Ситуація на фронті стабільно складна. Наразі вона дуже ускладнилася через політичні рухи та рішення.
 
 
Після обміну наших політичних в’язнів та повернення моряків, інформаційний простір заповнений інформацією про їхню «ціну». 
 
 
У «Борисполі» на зустрічі звільнених із полону президент Зеленський сказав: «Далі ми наближатимемося до звільнення всіх наших і продовжуватимемо у Мінському процесі розведення військ у два етапи: спочатку Золоте — Петрівське, а потім — розведення по всій території та припинення вогню повною мірою й припинення війни». 
 
За словами військових волонтерів, озвучений план уже почав реалізовуватися. За неофіційною інформацією, позиції наших захисників будуть відсунуті на 2-4 кілометри в районі населених пунктів Золоте, Хутір Вільний, Петрівське.
 
Але на кількість обстрілів такі заяви не вплинули. У вихідні збройні формування Російської Федерації та їхні посіпаки обстрілювали позиції підрозділів Об’єднаних сил із заборонених Мінськими угодами калібрів озброєння. Крім того, ворог застосував озброєння БМП, гранатомети різних систем та стрілецьку зброю.
 
На донецькому напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник гатив по наших позиціях поблизу Гранітного, Красногорівки, Верхньоторецького, Миколаївки, Авдіївки, Лебединського, Старогнатівки, Талаківки, Новотроїцького, Богданівки, Новогригорівки, Водяного, Павлополя.
 
На луганському напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник обстріляв позиції Об’єднаних сил поблизу Кримського, Новгородського, Південного, Шумів,Майорська, Новотошківського, Оріхового. 
 
За цей період один наш віськовослужбовець отримав поранення.
 
За минулий тиждень військовослужбовці Національної гвардії, які виконують службово-бойові (спеціальні) завдання у складі операції Об’єднаних сил на блокпостах поблизу населених пунктів Маріуполь, Волноваха, Благодатне, провели близько 20 затримань.
 
Зокрема, на одному з блокпостів неподалік Маріуполя нацгвардійці зупинили чоловіка, якого розшукувала Служба безпеки України за співпрацю з бойовиками. Його було передано співробітникам Мангушського відділення поліції. Крім того, за минулий тиждень було виявлено та затримано 9 осіб, серед яких три жінки, усіх підозрюють у причетності до незаконних збройних формувань.