Граблі для кума ПУтіна: Медведчук небачено активізував продажі історичної розвідки «Справа Василя Стуса»

04.09.2019
Лише минулої п’ятниці на сторінці редактора «Історичної правди», а свого часу — політичного оглядача нашої «УМ» Вахтанга Кіпіані з’явилось іронічне повідомлення: «Нєкто Медведчук вимагає у судовому порядку визнати недостовірною фразу з книги «Справа Василя Стуса» — «...юрист Медведчук боявся КГБ чи просто завжди був циніком і аморальним типом?». Цей же Медведчук учора в телекамеру каже, що Стус  його «не цікавить». То чи неправду написано в книзі про циніка і аморального типа?»
 
І понеслось... Друзі, поціновувачі телепередач, публікацій та книг популярного дослідника України грузинського походження одразу почали робити сотні замовлень на щойно віддрукований тираж, оскаржений проросійським нардепом від ОПЗЖ.
 
«Твір «як я провів три дні в кінці літа». З моменту появи позову від громадянина Медведчука В.В. понад тисяча людей вирішила терміново купити книгу «Справа Василя Стуса», — повідомив Вахтанг уже минулої неділі. — У зв’язку з чим я ношу, пакую, відправляю, спілкуюсь у месенджерах і телефоном одразу з тисячею небайдужих читачів. Дякую за слова підтримки, це надихає. Утворилась черга, але день за днем ми її будемо зменшувати, надсилаючи замовлені книжки. Тож, не турбуйтесь — книга потрапить у руки кожному, хто хоче знати все про друзів і ворогів Василя Стуса». 
 
Тим часом черга на книгу, попри висловлений прогноз, протягом кількох діб не лише не зменшилася, а навіть збільшилася. Дехто з передплатників навіть схарапудився, що не впишеться у тираж, — почали слати в особисті повідомлення Кіпіані перепитування, чи таки зможуть отримати омріяну книгу найближчим часом. 
 
«Майже 300 книг «Справа Василя Стуса» сьогодні відправив новою поштою читачам. Друзі, наберіться терпіння. Дехто купує 2, 6, 10 і навіть 20 примірників. Схоже, Медведчук програв ще до суду...». 

ДО РЕЧІ

«Ми двічі не вмираємо. Ми сущі раз — і навіки, і на все життя...»

4 вересня 2019 року о 17.00 на Байковому кладовищі біля могили Василя Стуса та його побратимів Олекси Тихого та Юрія Литвина (ділянка 33) відбудуться меморіальні літературні читання, присвячені пам’яті Великого Українця, Поета і Громадянина, який саме цього дня далекого 1985 року відлетів за межу — впавши на тодішньому полі борні проти російського окупанта.
 
Мета акції подвійна:
— вшанування пам’яті Поета і Борця;
— висловлення солідарної підтримки відомому сучасному історикові й дослідникові життєвого шляху Василя Стуса — Вахтангові Кіпіані, якого вороги України прагнуть осудити за правду.
 
Запрошуються письменники, актори, громадські активісти, шанувальники творчості Василя Стуса та інші небайдужі громадяни.