Влада німецького міста виплатить мільйон євро за докази того, що його не існує

03.09.2019
За які тільки дивацтва можна заробити мільйони. Так, керівництво німецького міста Білефельд, що в землі Північний Рейн-Вестфалія, запропонувало виплатити мільйон євро тому, хто наведе докази, що цього міста... не існує!
 
А все почалося з того, що в 1994 році німецький студент Ахім Гельд написав у своєму юзнеті: «Білефельд? Такого не існує». І це про місто, в якому проживає 300 тисяч населення!
 
Цей жарт виник на вечірці, де один із гостей сказав, що приїхав із Білефельда, але ніхто з присутніх навіть не чув про таке місто. Допис Гельда став дуже популярним у Німеччині та буквально, мов вірус, розповсюдився мережею, створивши інтернет-бум.
 
Самі ж жителі Білефельда всіляко намагалися довести, що вони таки існують, так само, як існує і їхнє місто. Дійшло до того, що канцлер Німеччини Ангела Меркель, виступаючи у 2012 році в Берліні, пожартувала, що відвідувала Білефельд, тож насправді він є.
 
Усі ці жарти, вдалі та не дуже, настільки допекли до живого жителів міста-«фантома», що вони вирішили заплатити тим витівникам, які доведуть «неіснування» їхнього міста.
 
Умови конкурсу прості, але конкретні: до 5 вересня потрібно надіслати докази (відео, зображення чи текст), які б підтверджували, що міста Білефельд не існує.
 
«Перлини вашої мудрості повинні бути незаперечними. Тепер нам час повеселитися», — констатували організатори.