У Гонконзі продали колекцію віскі за рекордний майже мільярд доларів

28.08.2019
Для більшості словосполучення «японське віскі» може видатися не менш дивним, ніж оксюморон «гарячий сніг».
 
Проте минулої п’ятниці в Гонконзі на аукціоні було продано просто-таки унікальну колекцію елітного напою за фантастичну суму — майже мільярд доларів США — 917 мільйонів (чи 7,19 млн гонконгських доларів).
 
Йдеться про колекцію Full cards із 54 пляшок віскі, виготовленого в період із 1985-го по 2014 роки в префектурі Сайтама, неподалік Токіо. Кожна пляшка виготовлена у формі гральної карти (у підсумку виходить колода карт), а сам напій із кожної пляшки зберігався в окремих 54 діжках.
 
Цю унікальну колекцію придбала багата (що зрозуміло з ціни лота) дама з Азії, ім’я якої залишилось анонімним. Пані є колекціонером рідкісних напоїв, а те, що колекція була придбана за таку ціну, свідчить і про її обізнаність у цій справі.
 
Нагадаємо, попередню колекцію японського віскі було продано в 2015 р. за суму, майже вдвічі нижчу, ніж цьогорічна — 3,8 мільйона гонконгівських доларів. І, знову ж таки, аукціон відбувався в Гонконзі.
 
Ця цікавинка підтверджує ще одні статистичні дані: попри те, що японці видаються такими сумирними та скромними, проте цифри — річ уперта, а вони свідчать, що найбільше літрів пива на рік на душу населення споживають не німці, як видається на позір, чи, скажімо, чехи, а ... саме японці.