Учні Кременчуцького ліцею здобули медалі на міжнародній олімпіаді з інформатики

16.08.2019
Учні Кременчуцького ліцею здобули медалі на міжнародній олімпіаді з інформатики

Знавці інформатики з ліцею «Політ». Фото з сайта mon.gov.ua.

Дружна команда з чотирьох українських школярів, які навчаються у Кременчуцькому ліцеї «Політ» і які пройшли відбір на національному рівні, привезла в Україну аж чотири медалі з 31-ї Міжнародної олімпіади з інформатики.
 
 
Як повідомили «УМ» у Міністерстві освіти і науки, олімпіада проходила в Баку і участь у ній узяли 335 школярів iз 88 країн світу.
 
 
Україну представляли четверо учнів Полтавського ліцею-інтернату при Кременчуцькому педагогічному коледжі імені Макаренка.
 
Упродовж двох днiв учасникам давалося п’ять годин на вирішення трьох алгоритмічних завдань. При цьому не можна було спілкуватися між собою і користуватися навчальними посібниками. 
 
«Кожен наш учасник повернувся додому з медалями, зокрема, «золото» привіз  Назарій Деньга, учень 11-го классу, «срібло» — Софія Мельник та Андрій Куц, учні 10-го та 11-го класів, а «бронзу» — Максим Зуб, учень 10-го класу. У результаті здобутих нагород Україна увійшла в топ-12 кращих збірних світу з інформатики», — розповідають фахівці Міносвіти.
 
Тренером талановитої команди школярів-програмістів із Кременчука є заслужений учитель України, кавалер ордена «За заслуги» Валентин Іванович Мельник.
 
До речі, планується, що наступ­ного року міжнародна олімпіада з  інформатики  пройде  в   Сінгапурі.