Російські окупанти на Донбасі використовують режим припинення вогню для ремонту військової техніки

07.08.2019
Минулої доби підрозділи Об’єднаних сил  дотримувалися сталого режиму припинення вогню.
 
Натомість збройні формування Російської Федерації та їхні посіпаки двічі порушили заборону на використання будь-якої зброї. Противник відкривав вогонь по наших захисниках зі стрілецької зброї.
 
На донецькому напрямку, де діє оперативно-тактичне угруповання «Схід», противник здійснив обстріл позицій Об’єднаних сил поблизу Водяного.
 
Поряд із Богданівкою ворог вів вогонь з озброєння БМП, станкового протитанкового гранатомета, великокаліберного кулемета та стрілецької зброї.
 
На луганському напрямку, за який відповідає оперативно-тактичне угруповання «Північ», позиції наших захисників були обстріляні неподалік Південного.
 
За минулу добу внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої один військовослужбовець отримав поранення.
 
А 6 серпня о 10:20 російські окупанти розпочали обстріл iз РПГ (ручних гранатометів) поблизу Павлополя. Внаслідок обстрілу загинуло четверо наших військових.
 
«Із сумом повідомляємо, що внаслідок ворожих обстрілів сьогодні, за наявною інформацією, четверо наших героїв отримали поранення, несумісні з життям», – сказав полковник Гуцуляк на брифінгу у вівторок о 12:30. 

ПРИЗНАЧЕННЯ

Указом президента Зеленського Олександра Сирського звільнено з посади командувача Об’єднаних сил. Новим керівником ООС став Володимир Кравченко. З 2017 року генерал-лейтенант був командувачем військ оперативного командування «Північ» Сухопутних військ ЗСУ.
 
Станом на початок війни  був  першим заступником командира 13-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗСУ.

 

ДО РЕЧІ

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування російсько-окупаційних військ використовує досягнуті домовленості щодо повного припинення вогню для відновлення та нарощування боєздатності з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.
 
Зокрема, на захоплених підприємствах силами ремонтно-відновлювальних підрозділів російсько-окупаційних військ у терміновому порядку розпочато роботи з поточного ремонту та відновлення військової техніки, зокрема танків.
 
Окупанти розгорнули додаткові пункти ремонту озброєння та військової техніки, продовжують постачання з території РФ зброї, матеріально-технічних засобів військового призначення та пального.
 
Також є інформація, що на озброєння розвідувальних підрозділів 1 та 2 АК надійшла чергова партія 9-мм безшумних снайперських гвинтівок ВСС. Окрім того, під виглядом гуманітарної допомоги від російських волонтерських організацій підрозділи російсько-окупаційних військ отримали прилади нічного бачення, біноклі, комплекти військового обмундирування та індивідуальні аптечки.