Тандем сиру і ягід: рецепти лінивих та смачних сирників

07.08.2019
Тандем сиру і ягід: рецепти лінивих та смачних сирників

Сирничок з ягодами на сковороді Анастасії Хабенко.

Сир з ягодами влітку — смачний тандем! Причому в різних варіаціях.

 

Достатньо додати до сиру улюблених ягід чи шматочків фруктів, ложку сметани, вершків чи меду — і маємо смачний десерт, він же корисний сніданок, він же чудовий перекус чи вечеря.

 

Якщо знайдеться для цієї смачної страви на кілька хвилин більше, можна приготувати, приміром, сирник за рецептом киянки Анастасії Хабенко.

Сирничок із ягодами на сковороді

«Швидка, запашна, барвиста і корисна страва», — заохочує до роботи авторка рецепта. Отож для початку потрібно покласти у чашу блендера сир 5% жирності (100-120 г), столову ложку борошна, яйце, пакетик ванільного цукру (або мед) та столову ложку йогурту. Все перемішати — до однорідності. 
 
На добре розігріту сковорідку вилити «тісто» (якщо треба, то змастити сковорідку маслом). Смажити на середньому вогні 2-3 хвилини. Далі розсипати ягоди (вони трішки тануть у тісті, бо воно ще не застигло до кінця). Накрити кришкою і вимкнути вогонь. Лишити на хвилин 10 під кришкою, воно доготується на гарячій сковорідці саме (але має бути не дуже товстим шаром, десь 0,5 см). 

Лимонний сирник

«Спекла сирничок! Нарешті вдався на всі 100! Суперніжний, у міру солодкий і відчувається лимон, усе, як люблю!» — задоволена результатом своєї роботи львів’янка Юліана Юрій. Звичайно, після такого вступу кожному захочеться й собі спекти такий смачний кулінарний витвір, тому, забігаючи наперед усіх цих бажань, Юліана ділиться рецептом.
 
Сирник Юліани Юрій.
 
Інгредієнти: 900 г сиру, 250 г цукру, 100 г масла, 6 столових ложок сметани, цедра та сік із половини лимона, 3 столові ложки крохмалю, 4 яйця. 
Сир перемолоти у блендері зі сметаною, лимоном, маслом, цукром, жовтками та крохмалем. Білки збити і додати наприкінці. Потім взяти грамів 150 макової готової маси, додати кілька ложок маси сирної, вимішати і викласти у скляну форму першим шаром. Далі частину сиру, вишні (свіжі чи заморожені) помістити попередньо на хвилинку у мікрохвильовку прогріти, викласти решту сиру і поставити в розігріту до 165 г духовку. Пекла годину, форма 26 см, нічим не змазана, злегка присипана борошном. 
Отож — за сир і ягоди! Святкуймо літо смачно!