«Слуга народу» планує обговорити у Верховній Раді особливий статус Донбасу

06.08.2019
Голова партії «Слуга народу» Дмитро Разумков зазначив, що повернути мир на Донбас прийняттям будь-яких законів буде неможливо.
 
«Це одна з ключових проблем у країні. Всі ми хотіли б, щоб настав мир, щоб Донбас і Крим повернулися в Україну. На жаль, це не вирішується законами», — сказав Разумков, відповідаючи на запитання про мир на Донбасі.
 
При цьому він зазначив, що в новій Верховній Раді обговорюватимуть особливий статус для Донбасу, але повторив, що в проблемі війни — це не питання законів.
 
«Це законодавча частина (особливий статус для Донбасу. — Ред.). Цей момент обговорення в стінах Верховної Ради явно теж буде, але в цій проблемі, у війні це не питання законів. Це питання бажання. Бажання закінчити цю війну. В української сторони воно є. На жаль, не в усіх учасників цього процесу ми спостерігаємо це бажання», — сказав Разумков. 
 
Голова партії «Слуга народу» також додав, що питання миру — це питання дипломатії, санкцій тиску, питання внутрішньої політики, пов’язаних iз боротьбою з корупцією, з інформаційною політикою, з економікою, інфраструктурою та соціальною політикою.
 
«Це цілий комплекс завдань, які потрібно буде виконати і які дозволять швидше повернути тимчасово окуповані території», — додав він.
 
Як повідомлялось, партія «Слуга народу» може обрати новим спікером Верховної Ради главу політичної сили Дмитра Разумкова. Крім того, на посаду першого заступника спікера парламенту Разумков пропонуватиме представника президента у Верховній Раді Руслана Стефанчука.