У Тернополі створили забаву для пізнання краю та розвитку ерудиції

31.07.2019
У Тернополі створили забаву для пізнання краю та розвитку ерудиції

Гра для розумного відпочинку. (Фото з сайта tv4.te.ua.)

Десятиліттями залишається популярною в усьому світі відома настільна гра для дорослих «Монополія».
 
 
«А хіба слабо нам зробити подібну свою?» — подумали якось активісти тернопільської громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад», і таки зробили. 
 
 
«Настільна гра на кшталт «Монополії» «Тернопільська громада» дає можливість більше дізнатись про Тернопіль i навколишні села, які не так давно ввійшли до міської ОТГ, — розповідає керівник організації Максим Черкашин. — Там є запитання й інформація як про історію, архітектуру чи відомих людей, так, приміром, і про сучасні електронні сервіси, що діють у місті і на які можна перейти за допомогою QR-коду. В цілому ж вона розвиває ерудицію, кмітливість та громадянську й підприємницьку активність».
 
Розробники стверджують, що наразі «тернопільська «Монополія» — перша гра в такому форматі для України, і що пограти в неї буде цікаво не тільки тернополянам. 
 
Пілотний тираж гри — 500 примірників, хоча надалі заплановані додаткові. Безкоштовно гру отримали бібліотеки, школи та низка таких закладів, як, наприклад, будинки культури сіл, що входять до ОТГ чи тернопільські Центр науки та Молодіжний центр.
 
Також кожний бажаючий може придбати її в тернопільському «Туристично-інформаційному центрі» або замовити онлайн, але вже за гроші.