Україна готова демонтувати фортифікаційні споруди у Станиці Луганській: але лише синхронно з бойовиками

26.07.2019

Упродовж минулих двох діб збройні формування Російської Федерації та її найманці не стріляли зі зброї крупних калібрів, загалом дотримуючись режиму припинення вогню.

З гранатометів та зі стрілецької зброї вогонь iз боку противника вівся по позиціях наших захисників поблизу населеного пункту Луганське. 

В околицях Причепилівки противник обстрілював позиції українських захисників iз ручного протитанкового гранатомета та великокаліберної стрілецької зброі. Поранено одного нашого воїна.

У районі проведення ООС тим часом передали на наш бік 64 ув’язнених, які відбували покарання на тимчасово непідконтрольній Україні території Луганської області.

Безпеку в районі передачі полонених, для того щоб цей акт відбувся на мосту в Щасті без перешкод і загроз iз боку російських окупаційних військ, забезпечували військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил. 

До речі, українська сторона спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін повідомила про готовність до демонтажу фортифікаційних споруд на ділянці розведення сил і засобів  поблизу населеного пункту Станиця Луганська. 

Зокрема, вже завтра може розпочатися демонтаж трьох фортифікаційних споруд  уздовж дороги, між КПВВ «Станиця Луганська» та зруйнованим мостом через річку Сіверський Донець.

Зауважимо, що зазначені роботи проводитимуть у рамках виконання робочих домовленостей щодо розведення сил і засобів на ділянці біля Станиці Луганської.

Варто зазначити, що виконання українською стороною відповідних зобов’язань можливе лише у випадку дотримання зброй­ними формуваннями Російської Федерації та їх найманцями своїх зобов’язань iз синхронного демонтажу фортифікаційних споруд на зазначеній ділянці.

А ТИМ ЧАСОМ...

Президент Володимир Зеленський телефоном обговорив iз прем’єр-міністром Італії Джузеппе Конте вирок нацгвардійцю Віталію Марківу, якого італійський суд засудив до 24 років ув’язнення.
 
В офісі президента зазначили, що під час телефонної розмови в середу обговорювався нещодавній вирок суду міста Павія громадянину України Віталію Марківу за звинуваченням у вбивстві італійського журналіста Андреа Роккеллі на Донбасі в 2014 році.
 
Стверджується, що Зеленський запропонував правову допомогу України у проведенні ґрунтовної спільної експертизи обставин смерті Андреа Роккеллі.
 
«Він висловив стурбованість невиправдано жорстким рішенням суду та підкреслив важливість неупередженого розгляду цієї справи італійським Апеляційним судом», — повідомили у пресслужбі.