Подарунок під кінець сезону: у Києві презентували лялькову виставу «Мауглі»

23.07.2019
Подарунок під кінець сезону: у Києві презентували лялькову виставу «Мауглі»

«Мауглі» театру Замок на горі. (Фото з сайта akadempuppet.kiev.ua.)

Традиція Київського академічного театру ляльок, який називають ще Замком на горі, — закривати сезон прем’єрою.
 
 
Цього разу, на завершення 92-го, презентували «Мауглі» за відомою «Книгою джунглів» англійського письменника Редьярда Кіплінга. 
 
 
Як завжди з класикою, перед постановниками постало непросте завдання зробити по-особливому те, про що знають якщо не всі діти, то точно їхні батьки.
 
 
І вдалу форму знайшли, поєднавши ляльковий театр, театри тіней і масок із ефектними акробатичними композиціями і комп’ютерною графікою.
 
Щоправда, чи можуть найменші глядачі майже миттєво переключатися з образів у зріст дорослих із великими масками голів Балу, Багіри і Шерхана на майже мініатюрні зображення Мауглі і його вовків-«батьків» у театрі тіней? Відповідь цьому: рекомендований вік глядачів 6+. 
 
Основнову персонажу постановки — Мауглі випадає з’являтися і традиційною лялькою, й анімаційно-тіньовим персонажем, і справжнім юнаком. Виконавець — Давид Трибрат. Режисер вистави заслужений артист України Леонід Попов, художник Микола Данько, анімація Дар’ї Волокушиної,хореографія Тетяни Чичук, пластика Андрія Соболєва, композиторка  Юлія Грицун.
 
Найближчий показ — уже у другій половині серпня.