Підсолодити чи пригострити: рецепти пікантних соусів

17.07.2019
Підсолодити чи пригострити: рецепти пікантних соусів

Соус з апельсинами

Соуси — це дуже індивідуальні додатки. Вони здатні змінити смак будь-якої страви так, як хочеться вам. Приміром, присолодити чи зробити гострою. Спробуйте цей — пікантний і дуже ніжний. 

Соус із білої порічки з апельсином

Інгредієнти: 300 г білих порічок, 1 апельсин, 100 г цукру, 50 мл білого сухого вина, 2 ст. л. олії, 2-3 зубчики часнику, дрібка солі. З апельсина зняти цедру і вичавити сік. З’єднати всі інгредієнти, крім цедри і часнику, поставити на вогонь і довести до кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму і варити соус приблизно пів години під кришкою. Потім збити масу блендером, додати цедру і часник, пропущений через прес, і остудити.

Смачний соус для любителів гострого «Звіробій».

Дуже пікантний! Дуже гарячий! Дуже ароматний! І варити не треба. 1 кг червоного болгарського перцю, по 0,5 кг червоного гіркого перцю (чилі) та часнику.
 
Перед тим як чистити перець і часник, надягніть рукавички, бо попечете руки. Далі все перекрутити на м’ясорубці, посолити (за смаком) і розкласти в баночки. Виходить 1,5 л готового продукту. Поставити в холодильник.