У Швейцарії призначене для земляків видатного авіатора видовище побачили любителі співів

17.07.2019
У швейцарському містечку Лангебрук мали святкувати 100-річчя від дня смерті піонера швейцарської авіації Оскара Бідера, який народився в цьому містечку (у 1913 році Оскар став першою людиною, яка перетнула Альпійський хребет в обох напрямках).
 
Що сказати, подія визначна, тож місцевому люду хотілося відсвяткувати її пишно й урочисто, і для цього запросили на врочистості елітну авіаескадру Patrouille Suisse, що мала би демонструвати на святі вищий пілотаж та різні «аеротрюки».
 
Планувалося, що група літаків пролетить над містом і продемонструє над­складні фігури пілотажу. Та не сталося...
 
Командир ескадри, запримітивши десь за шість кілометрів на захід від місця призначення намет, який був встановлений для святкування пісенного фестивалю, направив літаки туди і продемонстрував усю «програму» свята, правда, не в тому місці і не для тих учасників. Яким же було здивування любителів співу, коли над їхніми головами розпочалося справжнісіньке авіашоу!
 
У них навіть не виникло вагань, що всі ці фігури вищого пілотажу були призначені не для них, тож насолоджувалися видовищем.
 
Що ж до представників швейцарського міністерства оборони, то їм довелося виправдовуватися і вибачатися за свою помилку, пояснюючи це тим, що згадана група літаків класу F-5E Tiger II не була оснащена GPS-навігаторами.