Недільна піца від чернівчанки Олени Йосипів

10.07.2019
Недільна піца від чернівчанки Олени Йосипів

Піца вихідного дня Олени Йосипiв

Піца вихідного дня. Так назвала свою страву чернівчанка Олена Йосипів. «Хочу поділитися з вами рецептом піци, яку я готую для своїх домашніх кожні вихідні», — каже Олена, бо рідним дуже сподобалося таке частування. 
 
Інгредієнти на піцу діаметром 30 см: 200 г борошна, 125 мл теплої води, чайна ложка сухих дріжджів, половина чайної ложки солі та столова ложка оливкової олії.
 
Змішуєте сухі інгредієнти і потроху підливаєте води. Замішуєте тісто, а наприкінці додаєте оливкову олію. Накриваєте рушником і кладете в тепле місце, щоб підійшло (я кладу в духовку при температурі 40 градусів).
 
Коли тісто підійшло, я на деку руками формую піцу, розтягуючи тісто і створюючи бортики. Змащую соусом, кладу начинку і ставлю в розігріту до максимальної температури (в мене це 275 градусів) духовку на 10-12 хвилин. Час випікання залежить від духовки, головне — не пересушити її. Піца дуже смачна виходить, мої діти її обожнюють, — заохочує до приємної роботи господиня. Смачних і гарних вихідних!