Окупанти на Донбасі проігнорували «хлібне перемир’я»: поранено п'ятьох українських військових

05.07.2019
Окупанти Донбасу, вчергове проігнорувавши «хлібне перемир’я», продовжують гатити з артилерії, мінометів, зенітних установок, бронетехніки і піхотного озброєння.
 
Упродовж 3 липня вони 29 разів обстріляли позиції українських військових на Донбасі із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем і важких мінометів, зенітних установок, озброєння БМП і піхотного озброєння.
 
У смузі дій Оперативного тактичного угруповання (ОТУ) «Схід» окупанти обстріляли українські укріплення 13 разів. По захисниках Авдіївки двічі гатили з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, так само двічі — поблизу Мар’їнки, з 82-мiлiметрових мінометів і кулеметів великого калібру.
 
Позиції Об’єднаних сил у районі Лебединського та Новогригорівки кілька разів потрапляли під вогонь станкових протитанкових гранатометів, Красногорівки — з великокаліберних кулеметів.
 
У районі відповідальності ОТУ «Північ» бойовики обстріляли опорні пункти ЗСУ 16 разів. П’ять обстрілів зафіксовано поблизу Зайцевого та двічі — навколо Новгородського.
 
У першому випадку гатили з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, у другому — з автоматичних гранатометів і кулеметів великого калібру. Також обстрілювали українські укріплення неподалік Попасної та Південного.
 
Під вогнем мінометів 82-го калібру, озброєння БМП, зенітних установок, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї тричі опинялись позиції захисників Новолуганського. З озброєння БМП, гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру і стрілецької зброї — Кримського.
 
Опорні пункти ЗСУ й районі Травневого та Майорського терористи обстрілювали з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Бійці Об’єднаних сил не залишили ворожі обстріли без адекватної відповіді з озброєння, що не суперечить Мінським домовленостям. 
 
4 липня бандформування вісім разів обстріляли позиції українських військових неподалік Новгородського, Луганського, Кримського, Новотошківського, Опитного та Лебединського.
 
За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, унаслідок бойових дій на Донбасі одного окупанта знищено, ще сімох поранено.
 
Як відомо, 2 липня Тристороння контактна група (ТКГ) на засіданні у Мінську не змогла узгодити чергове «хлібне перемир’я» на Донбасі. У квітні російська сторона в ТКГ двічі відмовлялася пого­джувати ініційоване Україною «великоднє перемир’я», запровадження «хлібного» зривається вже вдруге.