Окупанти намагаються засудити Володимира Балуха за нібито «дезорганізацію роботи» ізолятора

03.07.2019
Окупанти намагаються засудити Володимира Балуха за нібито «дезорганізацію роботи» ізолятора

У вівторок, 2 липня, в окупованому Криму проходили слухання справи Володимира Балуха про нібито дезорганізацію роботи ізолятора тимчасового утримання.
 
 
Прокурор просив суд засудити його до 4 років позбавлення волі в російській колонії загального режиму. За те, що той продовжує боротися за право бути українцем.
 
 
Як і арештували — лише за прапор України, вивішений над власною хатою.
 
Минулого року Володимир Балух голодував 205 днів. Сьогодні пішла восьма доба нового голодування, цього разу — сухого. Таким чином Володимир протестує проти того, що його більше двох місяців тримали у штрафному ізоляторі, не допускають до нього консула України (бо росіяни всіх кримчан безапеляційно оголосили громадянами РФ), не дають псалтир...
 
У підконтрольному Кремлю Роздольненському райсуді окупованого Криму український політв’язень виступив з останнім словом у кримінальній справі про нібито дезорганізацію роботи ізолятора тимчасового утримання. Його виступ на своїй сторінці у «Фейсбуцi» опублікувала репортерка Олена Савчук.
 
«Даний судовий процес уже вп’яте свідчить тільки про одне: про те, що використовуються всякі формальні незначні приводи з метою якомога жорсткіше покарати людину за вільнодумство, за здатність залишатися самим собою, любити свою країну, рідних і близьких, не ставати зрадником, за необхідність уголос висловлювати свої погляди і думку про те, що відбувається...
 
Рано чи пізно однозначно Господь подарує мені день, коли я виграю всі суди. Я розумію, що не в цій державі. Але, слава Богу, не цією державою світ обмежується. І я б дуже хотів, щоб моральну і матеріальну компенсацію мені взяли з ваших кишень ... Рано чи пізно це все одно станеться. Ви не думайте, що ви втечете від цього покарання. Не вдасться. Чи не буде суду тут, на землі — буде вищий суд. Жодною хвилиною не сумніваюся...
 
У своєму останньому слові хочу сказати одне: жодної секунди, жодним помислом своїм я не шкодую про свої дії. Немає в них абсолютно нічого протизаконного навіть за вашими законами. І тому заплатити за любов до Батьківщини і до рідних я готовий будь-яку ціну. 
 
Господь мені подарував такий момент у житті, коли навколо мого імені і цієї справи збираються кращі люди в Україні і тут, в Криму, об’єднуються, моляться за мене, допомагають матеріально. Дуже б хотів, щоб це зміцніло і розрослося. Тому що тільки так ми зможемо побудувати гідну державу. Слава Україні, шановні, і борімося за її велич!»