Соковита пікантність: рецепт яловичини з соусом на вині від Лариси Немчук

03.07.2019
Соковита пікантність: рецепт яловичини з соусом на вині від Лариси Немчук

Яловичина з вином — вишукана страва і для свят, і для родинних посиденьок.

М’ясця також, звичайно, хочеться. І якогось по-літньому незвичайного, особливого, щоб не втрачати літню легкість.
 
 
Приміром, з вином, медом, різноманітними пікантними спеціями і травами, як пропонує кулінарна майстриня Лариса Немчук.
 
 
Потрібно: 1 кг яловичини, 400 мл бульйону, 200 мл вина, 200 мл кока-коли, 2-3 столові ложки меду, 2 цибулини, сіль, перець, лавровий лист, розмарин — за смаком. 
 
 
Беремо шматок м’яса вагою близько кілограма. Миємо та просушуємо паперовим рушником. Цілим шматком обсмажуємо на сковорідці на олії до золотавої скоринки. Далі м’ясо слід пере­класти в каструлю.
 
Залити гарячою водою, додати сіль, лавровий лист, духмяний перець і цілу цибулину. Варити на повільному вогні годину. Охолодити, поставити в цьому ж бульйоні в холодильник мінімум на 2 години, а ліпше на цілу ніч. Охолоджене м’ясо нарізати порційними шматками (не дуже тонко).
 
Викласти у форму для запікання, залити соусом, накрити фольгою та поставити в розігріту духовку. Випікати при температурі 180-200 близько півтори години. За 15 хвилин до завершення зняти фольгу.
 
Для соусу потрібно 400 мл бульйону, 200 мл червоного вина, 200 мл кока-коли, 2-3 столові ложки меду, дрібно порізана цибулина, розмарин, сіль, перець за смаком.
 
Всі інгредієнти змішати та проварити 15 хвилин. Бульйон, який залишиться, можна використати при подальшому приготуванні страв. М’ясо за цим рецептом виходить м’яким, ніжним та соковитим.
 
Смачного!