Українські вчителі вже мають можливість проходити стажування у Франції

21.06.2019
У Києві відбувся форум «Професійні дні французів в Україні» (Journees professionnelles du francais en Ukraine), який зібрав близько 150 учасників, зокрема вчителів шкіл i викладачів вишів.
 
 
Прибули вони з Білорусі, Франції, Угорщини, Латвії, Литви, Молдови, Польщі, Румунії і, звичайно, України. 
 
 
Гостинно приймала всіх директорка Міжнародної французької школи в Києві мадам Тіфен Анрі, яка Міжнародну французьку школу в українській столиці створила у 2005 році.
 
Приватний навчальний заклад, у якому відбувся форум, надає двомовну освіту завдяки гармонійному поєднанню державних української та французької навчальних програм.
 
До речі, школа від міністерства закордонних справ Франції ще у 2013 році отримала знак якості LabelFrancEducation, яким відзначаються середні загальноосвітні навчальні заклади за кордоном, що надають якісну двомовну освіту за межами Франції. Навчається у закладі близько 300 дітей віком від двох до сімнадцяти років. 
 
«Вітаю динамізм установ і появу в мережі AUF двох нових франкомовних університетів України: Дніпровської медичної академії та Львівського університету Івана Франка, в результаті чого кількість українських університетів-учасників досягла 12 (на момент вашого прибуття їх було 6). Подібні зустрічі дозволяють пропагувати французьку мову, пропонують ідеї для всіх з метою ініціювання нових проектів», — сказала на форумі посол Франції Ізабель Дюмон.
 
«Французька — це мова, яка несе культуру, — підкреслив заступник міністра освіти і науки України Вадим Карандій. — Це мова, яка несе прогрес. Сподіваємося на подальшу співпрацю. Приємно повідомити, що наші вчителі вже мають можливість проходити практику й стажування у Франції».