Полуничні варіації: торт, бісквіт, варення

19.06.2019
Полуничні варіації: торт, бісквіт, варення

Кожна ягідка в торті або бісквіті додасть вашій випічці неповторності.

Я вже й, було, подумала, що знаю про полуницю все, особливо в кулінарному розрізі — ми стільки про неї писали!

 

Але, виявляється, ця ягода — невичерпне джерело кулінарних фантазій господинь, тому рецепти з’являються нові й нові, цікаві й дуже цікаві.

 

Й мені нічого не залишається, як тільки занотовувати їх і випробовувати на практиці. І цей процес мені дуже подобається!

 

Думаю, тортик від киянки Людмили Василенко і вас не залишить байдужими. 

Літній полуничний торт 

Це дуже смачний літній смаколик, а головне — швидко готується, заохочує до приємної дії господиня. 
Потрібно: яйця — 4 шт., борошно — 100 г., цукор — 80 г.
Полуничний крем: сметана 20% — півлітра, цукор — 1-1,5 ст. (за смаком), ванілін, желатин — 50 г, вода — 150 г., полуниці — 500 г.
Для прикраси: полуничне желе (в мене вишневе), полуниці — 400 г.
Для просочування бісквіту: вода — 100 г, цукор — 1 ч. л., лимонний сік — 1 ч л.
Процес приготування легкий та швидкий.
 
 
Бісквіт. Окремо збити білки, поступово додаючи цукор. Збиваючи, ввести по одному жовтку. Потім продовжувати збивати, додаючи борошно. Застелити форму пергаментом, випікати при 180 градусах 30-35 хвилин.
Полуничний крем. Желатин залити холодною водою, залишити для набухання. Сметану збити з цукром, додати трішки ванілі (полуниці я сильно не перетирала, хотіла, щоб було видно в кремі, каже пані Людмила), додати до сметани. Желатин підігріти в мікрохвильовці, додати до крему і перемішати міксером.
 
Збираємо торт. Роз’ємну форму застелити харчовою плівкою, Бісквіт розрізати на 2 частини, просочити (в гарячій кип’яченій воді розчинити цукор, додати сік лимона, охолодити).
Викласти: бісквіт, полуничний крем, бісквіт, крем, — і поставити в морозилку на 10 хвилин. Далі порізати полуниці, підготувати желе (додати менше води).
На застиглий торт викласти полуниці, трішки полити полуничним желе, але не все одразу, бо ягідки піднімуться і не триматимуть форми. Знову на 5-8 хвилин поставити в морозилку, додати залишок желе, поставити в холодильник для остаточного застигання. 
І все, чудовий торт готовий!

Геніальний полуничний бісквіт

Киянка Софія Гаврильців пропонує геніально простий і так само геніально смачний, а тому наш улюблений, особливо в час дозрівання полуниць, бісквіт. Отож — ягідно-фруктовий, хмаринковий — бісквіт з полуницею і сметанним кремом.
Потрібно: 8 яєць, 200 грам цукру, 150 грам борошна, 3 столові ложки крохмалю.
Білки збити до жорстких піків зі 100 г цукру, окремо збити жовтки з рештою 100 г цукру. До збитих білків потроху влити жовтки, — на найменшій швидкості міксера. Потім легко вмішати борошно, розмішане з крохмалем. Вмішувати або рукою, або лопаткою в одному напрямі. Пекти при температурі 170 градусів 50 хвилин. 
 
Крем: збити 500 г сметани і 200 г цукрової пудри, додати подрібнену полуницю.
 
Кавово-полуничний коктейль 
 
У спеку це просто смачне диво!
 
На 50 г полуниці потрібно 120 мл холодного молока, 50 г вершкового морозива чи пломбіру, 20 мл вершків (20%, можна і жирніших, якщо полюбляєте «кремовість») і 10 г розчинної кави. Полуницю в даному випадку чудово доповнює ківі — по­дрібніть кілька кружалець ківі і додайте до цієї смакоти — усі барви весни і літа опиняться у вашому келиху!
А загалом влітку треба кулінарно невтомно креативити: он скільки природа дарів нам підносить! Кожна ягідка додасть вашій випічці неповторності. Не повторюйтеся, створюйте власні смаки! Смачного! n