Від фігурних решіток на вікна до чохлів для бронежилетів: виправні колонії виконують спецзамовлення

29.05.2019
Покровська виправна колонія №17 почала випускати фігурні ковані решітки на вікна, що мають оригінальний дизайн.
 
Освоїти новий вид продукції виправному закладу допомогло замовлення Пришибської сільської ради, яка проводила ремонт у місцевому будинку культури. За виконану роботу тут отримали більше.
 
«Ми плануємо продовжити співпрацю із замовниками, щоб збільшувати обсяги продукції, — повідомив начальник колонії Андрій Ольховський. — Це сприятиме наповненню спеціального фонду установи, а також надасть додаткові можливості засудженим заробляти кошти».
 
Працюють з металом і в харківській в’язниці №43, де цього року почали виготовляти каркаси для шкільних стільців та парт.
 
«Протягом багатьох років усі знають наше підприємство як надійного партнера з виконання найрізноманітніших замовлень, — каже начальник установи Дмитро Фендриков. — Саме тому в нас постійно ведеться робота з пошуку нових видів виробництва».
 
Як повідомили в адміністрації, «шкільна» продукція за квартал принесе прибуток на суму 258 тисяч гривень. 
 
А жінки у Качанівській колонії займаються, в основному, швейним виробництвом. Традиційно тут виготовляють білизну, верхній одяг та спеціальну форму. Але з початку війни на Донбасі в установі отримали замовлення для потреб Міністерства оборони.
 
Йдеться про 20 найменувань виробів, серед яких — чохли для бронежилетів, транспортні сумки, головні убори та костюми.