Окупанти обстріляли житлові будинки у Верхньоторецькому

28.05.2019
Вихідні на фронті минули у відносній тиші. За даними прес-центру Операції об’єднаних сил, за минулі дві доби більш ніж втричі зменшилася кількість обстрілів, а також знизилася інтенсивність ведення вогню російсько-окупаційними військами за добу, що минула.
 
При цьому також спостерігалося суттєве зменшення випадків застосування противником зброї заборонених калібрів.
 
Проте українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін повідомляє про продовження обстрілів мирних населених пунктів уздовж лінії розмежування з боку російських окупаційниїх військ та їхніх посіпак. Систематичні обстріли створюють загрозу життю мирного населення та завдають шкоди цивільній інфраструктурі Донбасу.
 
Спостережна група «Авдіївка» української сторони СЦКК 25 травня зафіксувала обстріл населеного пункту Верхньоторецьке Ясинуватського району Донецької області зі станкового протитанкового гранатомету з боку окупованого населеного пункту Пантелеіймонівка. Внаслідок обстрілу згоріло два будинки по вулиці Вишневій. На щастя, під час обстрілу ніхто з мирних мешканців не постраждав.
 
Найбільш гаряче було на Донецькому напрямку біля села Піски. По наших рубежах оборони російсько-окупаційні війська вели вогонь з автоматичних гранатометів i стрілецької зброї, включно з кулеметами великого калібру. Обстріли противник вів iз напрямку села Веселе.
 
Окрім того, під вогонь противника потрапили опорні пункти українських військ поблизу Павлополя, Гнутового, Красногорівка, Чермалик.
 
На Луганському напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» наші позиції ворог обстріляв поблизу населеного пункту Зайцеве. Втрат серед українських військовослужбовців немає.
 
На кожний обстріл противник отримав адекватну відповідь. За даними розвідки, 26 травня одного окупанта було поранено. 

А ТИМ ЧАСОМ...

У мережі з’явилося інтерв’ю командира 14-го мотострілкового батальйону 4-ї бригади 2-го армійського корпусу ЗС РФ на Донбасі, росіянина Олексія Маркова. В ньому бойовик iз захопленням розповідає, як Росія підтримує «ЛНР» матеріальними засобами під час збройного конфлікту з Україною.
 
«Без допомоги наших друзів iз Москви тут, на передку, нам було б у сто разів важче. Бо тут, у чистому полі, неможливо знайти ні запчастини, ні засоби для того, аби їх роздобути», — сказав Марков.
 
За словами українського журналіста Дениса Казанського, оригінальне інтерв’ю Маркова вже видалили: «Із запізненням недоумки зрозуміли, що виклали компромат самі на себе. Але в інтернеті нічого нікуди не зникає, так що завдяки комбату Україна отримала ще одне підтвердження російської агресії і черговий аргумент у міжнародних судах».