На контрольному пункті «Майорське» прикордонники затримали пособника терористів

17.05.2019
На контрольному пункті «Майорське» прикордонники затримали пособника терористів

«Вишита» броня як оберіг (фото: facebook.com)

За інформацією прес-центру Операції Об’єднаних сил, станом на ранок 16 травня російські окупаційні війська та їхні посіпаки протягом минулої доби 24 рази порушили режим припинення вогню, з них дев’ять разів — із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібрів 120 і 82 мм.
 
Ворог також обстрілював наших захисників з озброєння бойових машин піхоти, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
 
У зоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» найгарячіше було поблизу Павлополя, Миколаївки, Новотроїцького, Новоселівки другої, Лебединського, Талаківки, Гнутового. Традиційно потерпали від ворожого вогню Авдіївка, Піски та передмістя Мар’їнки. Зранку з гранатометів противник обстріляв Богданівку. 
 
За інформацією з оперативно-тактичного угруповання «Північ», наші території обстрілювали поблизу Новгородського, Піщаного. Передмістя Щастя обстрілювали зі стрілкової зброї. 
 
На щастя, втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає. На кожний обстріл противник отримав відповідь. 
За даними розвідки Об’єднаних сил, втрати у противника за минулу добу — одиниця живої сили та один безпілотний літальний апарат. 

УПІЙМАВСЯ

На контрольному пункті в’їзду-виїзду «Майорське» прикордонники зі складу Об’єднаних сил затримали пособника терористів. Затриманий 60-річний чоловік у 2018 році брав активну участь в організації так званих «виборів голови ДНР», входив до територіальної виборчої комісії окупованого селища Гольмівське Донецької області та допомагав російській окупаційній адміністрації. А тепер намагався в’їхати в Україну. Проти нього СБУ порушило кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу України «Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України», санкція якої передбачає обмеження волі або позбавлення волі на термін до трьох років.
 
ДО РЕЧІ
  
У мережі з’явилося два відео бо­йової групи «К2» зі складу 54-ї окремої механізованої бригади, на яких видно, як за допомогою безпілотників армійці знищили ворожі позиції, звідки велися обстріли, два міномети та два автомобілі. Як прокоментував офіцер ЗСУ, блогер-аналітик Анатолій Штефан, iдеться про події наприкінці квітня.
 
КОНКУРСИ
 
Уперше в Україні відбувся (14-15 травня) відкритий конкурс українських оборонних розробок і технологій. Пройшов він на базі Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» (НТУУ КПІ). Серед організаторів — Державний концерн 
«Укроборонпром», воєнно-наукове управління Генерального штабу Збройних Сил України, Центральний науково-дослідний інститут озброєння та військової техніки Збройних сил України.
 
На розгляд експертної комісії конкурсу надійшли 132 проекти технологій оборонного та подвійного призначення, до фіналу пройшли 43. Серед «родзинок» конкурсу — система автоматичної ідентифікації та аналізу влучення у мішень під час стрільб, комп’ютерний артилерійський тренажер, інформаційна технологія моніторингу розташування військових об’єктів за аерокосмічними знімками, фарби і екрани для захисту від електромагнітного випромінювання, також проекти корегування свідомості та психічних станів.