Новий голос Вакарчука

17.05.2019
Новий голос Вакарчука

Вакарчук таки вирішив підкорити політичний Еверест —через Верховну Раду України.

«Та більше не лякають нас уламки їхніх стін, нам залишилось пройти найвищу із вершин», — під слова із пісні гурту «Океан Ельзи» «Еверест» Святослав Вакарчук на Старокиївській горі презентував нову політичну силу «Голос». Вакарчук заявив, що саме з цією партією піде на парламентські вибори. Одразу презентував і першу п’ятірку своєї команди. За словами Вакарчука, у його команді люди, які вже реформували країну і мають досвід у державному управлінні. 
 
Першою на сцену Вакарчук покликав екс-заступницю міністра економіки Юлію Клименко. Вона заявила, що займатиметься економічними реформами. «Сильна країна може бути лише з сильною економікою. Без сильної економіки ми ворога не переможемо. Старі політики не зацікавлені в чесних правилах гри, наша ж центральна ідея — щоб люди не їхали за кордон, а розвивали економіку в країні», — зазначила пані Клименко. 
 
Також у команді Вакарчука будуть доктор медичних наук у сфері кардіохірургії Юрій Соколов, актор, режисер i командир роти, яка захищала Донецький  аеропорт, кіборг «Богема» Андрій Шараскін, громадський активіст та екс-голова правління антикорупційної організації Transparency International Україна Ярослав Юрчишин i громадська активістка, волонтерка, екс-в.о. голови Одеської ОДА у 2016-17 роках Соломія Бобровська.
 
Під час презентації пані Соломія зазначила, що нова партія дає шанс країні на нові зміни. «Я не хочу шукати щастя за кордоном, бо хтось вирішив забрати в мене домівку. Не їдьте звідси, дайте шанс цій країні бути. Це мій основний меседж, який я хочу сьогодні донести», — зазначила пані Бобровська. 
 
За словами Вакарчука, для засновників «Голосу» пріоритетним є змінити правила гри в українській політиці, відділити гроші від політики і поставити людину в центр державної системи. «Входження до Верховної Ради є лише необхідним кроком, щоб запустити в Україні справжні зміни», — заявив Вакарчук.
 
Лідер партії також запевнив, що його політична сила не братиме жодної копійки в олігархів, а фінансуватиме її прозорий бізнес і прості українці. «У часи, коли Росія своїми діями підриває нашу безпеку і створює екзи­стенційну загрозу ззовні, стара політика послаблює державу зсередини. Ми мусимо знищити внутрішнього ворога і стати сильними перед лицем ворога зовнішнього. Саме тому партія «Голос» iде на вибори до Верховної Ради», — заявив Вакарчук.
 
Також музикант зазначив, що поки не може відкрити всі деталі його політичного проекту, проте вже найближчим часом збере журналістів на прес-конференцію, де будуть відомі всі подробиці. «У 2005-му я грав за чужими правилами і був білою вороною, зараз ми йдемо в Раду на власних умовах. Ми створююємо нову політику», — підсумував музикант.