Бойовики двічі обстріляли Троїцьке з мінометів

08.05.2019
Бойовики двічі обстріляли Троїцьке з мінометів

Російські найманці знов активізували стрільбу по будинках мирних мешканців Донбасу.

У ніч на 7 травня український військовий зазнав поранення на Донбасі, повідомив штаб української воєнної Операції Об’єднаних сил.
 
 
У прес-центрі ООС розповіли, що підтримувані Росією бойовики 6 травня дванадцять разів порушили режим припинення вогню й уже у першій половині доби 7 травня – уже чотири рази.
 
 
В угрупованні «ДНР» звинувачують українську армію в обстрілі села Пікузи, заявляючи про п’ять обстрілів.
 
 
Хоч насправді самі з мінометів обстріляли село Троїцьке у Попаснянському районі. Зазначається, що збройні формування Російської Федерації тричі застосували заборонені Мінськими угодами 120 мм мінометів.
 
 
«Ворог також обстрілював наших захисників з озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї», — уточнили в прес-центрі.
 
При цьому двічі велися обстріли саме по Троїцькому. Жертв серед мирного населення вдалось уникнути.
 
Також противник обстріляв позиції Об’єднаних сил біля населених пунктів Талаківка, Павлопіль, Лебединське, Мар’їнка, Гранітне, Новозванівка.
 
«Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає. На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь. За даними розвідки Об’єднаних сил, 6 травня п’ятьох окупантів було знищено», — зазначили в ООС.
 
Від початку доби вівторка, 7 травня, ворог кілька разів обстріляв позиції ООС біля Авдіївки, Гнутового та Богданівки. 
 
Нагадаємо, чинний Президент Петро Порошенко призначив нового командувача операцією Об’єднаних сил (ООС) на Донбасі. Ним став Олександр Сирський. До цього було звільнено Сергія Наєва.