В Австралії школяра відправили додому через некорисний перекус

07.05.2019
Останнім часом у світі постала проблема з дитячим ожирінням, яке в майбутньому загрожує серйозними проблемами зі здоров’ям людству в цілому.
 
Так, за даними ВОЗ 2016 р., серед дітей до 5 років від ожиріння страждає більше 40 мільйонів  у світі, а от у дітей від 5 до 16 років ця проблема є вже у 340 мільйонів. На жаль, ці цифри рік у рік зростають.
 
Тож медики б’ють на сполох, щоб звернути увагу суспільства на неправильне харчування дітей, які з кожним роком усе більше й більше споживають фастфуд, газовані солодкі напої, висококалорійні продукти.
 
Але, виявляється, не лише медики стоять на сторожі здорового харчування. Так, нещодавно в Австралії вчителі відправили додому учня, оскільки мама спорядила його до школи, поклавши у ланчбокс (коробочку з обідом) некорисну, на їхню думку, їжу.
 
Яке ж було обурення матусі, дитина якої повернулася завчасно додому та ще й пояснила причину цього. Вона ж то була впевнена, що шкільний перекус був смачним і корисним: фрукти, овочі і... рулетики власного приготування.
 
Саме вони й стали причиною відсторонення школяра від уроків, бо були надто жирними і калорійними.
 
В Австралії є така страва, яку часто готують у домашніх умовах: подрібнені сосиски чи ковбасу запікають у тісті — роблять такий рулетик.
 
На думку матусі школяра, цей витвір кулінарного мистецтва зовсім не був шкідливим для дитячого організму, адже, крім м’ясних виробів, вона додала туди ще й овочеву начинку. Проте шкільна адміністрація мала інший погляд на це, тож прислала записку, в якій ішлося про те, щоб дитині більше не давали таку нездорову їжу.
 
Та що за проблема, подумки вирішила жінка, адже ці рулетики її син зможе і вдома з’їсти, але вона обурена, що вчителі мають право втручатися в її домашнє господарство.
 
Це обурення розділили з нею і користувачі соцмереж, у яких матуся поділилася своїми враженнями. А шкода, краще б подумали про здоров’я власних дітей...