«Ви зробили частину добрих справ»: Юлія Тимошенко пiдтримала дiючого Петра Порошенка

17.04.2019
Спроба номер три для Юлії Тимошенко завершилась поразкою. Активна президентська кампанія, реклама, програма «Новий курс» не змогли гарантувати перемогу Юлії Володимирівні.
 
Ще в грудні 2018 року соціологічні дослідження вказували на те, що пані Тимошенко має найвищі шанси на перемогу у цій передвиборчій кампанії. Проте у новорічну ніч президентська кампанія-2019 отримала новий вектор. 
 
Актор i продюсер Володимир Зеленський заявив, що балотуватиметься на посаду Президента країни. Уже в середині січня соціологічні дослідження починають показувати нові цифри, а позиції кандидатів кардинально змінюються.
 
Юлія Тимошенко з першої позиції спускається на другу, а вже в лютому, за даними соціологів, посідає третє місце. У підсумку після ви­борів у Тимошенко й збереглася ця позиція. 
 
Після результатів першого туру Юлія Володимирівна визнала поразку і заявила, що не оскаржуватиме рішення у суді. Леді Ю довго не коментувала вихід до другого туру Володимира Зеленського та Петра Порошенка.
 
Проте не змовчала пані Тимошенко після суперечки між Зеленським i Порошенком під час програми «Право на владу».
 
В ефірі телеканалу «1+1» Володимир Зеленський і Петро Порошенко мали перепалку, під час якої з’ясовували, коли ж насправді мають відбутися дебати. У результаті, не дослухавши Президента, Володимир Зеленський кинув слухавку, заявивши, що чекає його на стадіоні. 
 
Наступного дня в мережі зявилося відео, у якому Юлія Тимошенко прокоментувала «розмову» кандидатів в ефірі, назвавши поведінку Володимира Зеленського неприйнятною.
 
«Ви знаєте, що мене складно запідозрити в тому, що я когось із них підтримую. Але те, що я побачила, мені здається, боляче ранить душу всім українцям. Тому що я побачила руйнацію статусу посади Президента. Побачила приниження Української держави. І думаю, що так само, як і я, мільйони українців цього бачити не хотіли», — сказала Тимошенко. 
 
Після цього вона по черзі звернулася до кожного з кандидатів у президенти. Перша частина її заклику була адресована Президенту Петру Порошенку. У ній лідер «Батьківщини» висловила йому свою підтримку у зв’язку з інцидентом у студії «1+1».
 
«Зараз я хочу звернутися до Петра Олексійовича. Знаю, що частина людей в Україні вірить у те, що ви зробили частину добрих справ для нашої держави. І тому в цей важкий для вас час я раджу вам не ставати частиною чужого шоу, тримати президентську планку і, як би важко не було, захистити статус посади Президента й статус держави», — підкреслила політик.
 
Поведінку Володимира Зеленського Тимошенко прокоментувала так: «Також я хочу звернутися до людини, яка за декілька тижнів уже може стати Президентом України, новим Президентом України. Я хочу звернутися до Володимира Зеленського. Якщо ви хочете зайняти цю посаду, бережіть її гідність і честь. Не потрібно навколо цієї посади влаштовувати бої. І не треба, борючись за право стати Президентом, знищувати честь і гордість президентського статусу. Я думаю, всім нам навіть за такої важкої і гострої конкуренції потрібно просто спробувати залишатися людьми, людьми, які мріють про щасливу і заможну країну».
 
Ще за рік до виборів Юлія Володимирівна в ефірі телеканала «Зік» заявила про те, що «готується новий кандидат на президентські вибори від об’єднаної олігархії, яка не готова здавати свої позиції».
 
Тоді вона на запитання журналістки відповіла, що «це людина, яка Зеленого уявлення не має ані про економіку, ані про фінанси, ані про кризу, ані про війну».
 
Проте назвати конкретні прізвища відмовилася. «Ключові олігархічні клани готують собі маріонетку, яка таким собі «болванчиком» сидітиме на президентській посаді, а вони будуть знову забирати з бюджету всі гроші, всі ресурси», — заявила Леді Ю в програмі «Хард-ток із Наталією Влащенко» на телеканалі ZIK. 
 
Тим часом, нещодавнє розслідування програми «Схеми» стало ще одним підтвердженням зв’язку Зеленського з Коломойським: за останні два роки комік 13 разів літав до олігарха у Швейцарію та Ізраїль.
 
Раніше журналісти вже з’ясували, що «Зе-кампанію» ведуть юристи Коломойського, охорону «Зе-кандидата» забезпечують фірми з бізнес-імперії Коломойського, а сам претендент на президентську посаду їздить в автомобілі, який раніше належав Ігорю Коломойському.