На Херсонщині заарештований відомий терорист iз банди Гіві, який воював на Донбасі

16.04.2019
Колишній терорист, який пройшов через Іловайськ у складі батальйону «Сомалі», схоплений силовиками на адміністративному кордоні з Кримом, у районі КПВВ «Чонгар».
 
Чоловік iз кримінальним минулим понад рік подорожував по містах Росії, Криму та України у пошуках роботи, проте місце йому знайшлося лише у СІЗО.
 
Як розповіли у прес-службі Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби України, у спецоперації із затримання бойовиків були задіяні українські прикордонники, співробітники СБУ, а також працівники Національної поліції.
 
За оперативними даними правоохоронних органів, військовослужбовець iз позивним «Чингіз», брав активну участь у військових діях, працював інструктором для новобранців на окупованій частині Донбасу при батальйоні «Сомалі». А до цього, у 2014 році, виконував обов’язки особистого водія одного з комендантів iз «ЛНР».
 
Цікаво, що «Чингіза» не надихнули порожні обіцянки ідейних лідерів «ЛНР», що й стало причиною розчарування та звільнення зі служби.
 
— Затриманий добровільно вступив до штурмового батальйону «Сомалі» та деякий час працював під керівництвом тоді ще живого «Гіві», — йдеться у повідомленні прес-служби Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби України. — Бойовик ніс службу на контрольно-пропускних пунктах так званої «ЛНР». 
 
А втекти з територій тимчасово окупованого сходу України чоловіка змусили фінансові проблеми: навіть терористам там зарплату платили копійчану, та ще й з великою затримкою.
 
Однак знайти пристойну роботу колишньому бойовику виявилося непросто. Працював у Алчевську охоронцем, потім гастарбайтером у Москві, після чого спробував працевлаштуватися у тимчасово окупованому Криму.
 
Закінчити «гастрольний тур» безробітний терорист планував у Києві, але до столиці України не потрапив, бо за справу взялися співробітники правоохоронних органів. Злочинець затриманий у рамках норм статті 208 КПК України, проти 46-річного екс-бойовика ведеться слідство.
 
У соціальних мережах активно коментують затримання знаменитого терориста з «ЛНР», акцентуючи на його фінансовій неспроможності. Адже у незаконних військових формуваннях на сході України зараз відчувається справжній «кадровий голод», — їх командування не може толком сформувати жоден підрозділ.
 
У переліку вакансій значаться: водії, стрілки, гранатометники, кулеметники, зв’язківці. Бо­йовики скромно замовчують, що середня зарплата навіть для кваліфікованого військовослужбовця в ОРДЛО не перевищує 15 тисяч рублів.
 
А ось розрахунок на те, що хтось буде воювати «за ідею», провалився. Люди біжать від польових командирів невизнаних республік «ДНР» та «ЛНР», передчуваючи, що у майбутньому в них немає ніяких інших перспектив, крім однієї — надовго потрапити у тюрму.