Володимир Зеленський відмовився здавати аналізи на алкоголь та наркотики незалежній антидопінговій асоціації

12.04.2019
Володимир Зеленський відмовився здавати аналізи на алкоголь та наркотики незалежній антидопінговій асоціації

Активісти пікетують штаб Зеленського з вимогою здати аналізи на наявність алкоголю та наркотиків. (Фото з сайта day.kyiv.ua.)

Світ дивується — Україна балотується. Кандидати у президенти Володимир Зеленський та Петро Порошенко вже вдруге мали здавати аналізи на наявність алкоголю та наркотиків у крові.
 
 
До Києва приїхала група експертів незалежної антидопінгової асоціації, щоб узяти аналізи на наявність алкоголю та наркотиків у крові кандидатів у президенти.
 
 
Запросив медиків до Києва колишній чемпіон світу, боксер  Володимир Кличко. Саме він і закликав кандидатів обстежитися повторно.
 
 
«Чесно кажучи, мене і багатьох спортсменів здивувала історія з аналізами, які здавали кандидати у президенти. Як можна було протестуватись за дві години? Це просто неможливо. Тому я коли побачив усе це, то просто розсміявся і не захотів залишати все це так, як було зроблено. Адже це не шоу, а серйозна політика», — зазначив Володимир Кличко.
 
Тестування аналiзiв кандидатів у президенти буде проводитися в Америці на базі спортивної медичної лабораторії, що розташована в Солт-Лейк-Сіті.  Проби проаналізують на понад 300 показників.
 
Проте до Америки повезли лише один аналіз. Адже Володимир Зеленський відмовився від цієї процедури. Його політичний консультант Дмитро Разумков у коментарі «ВВС Україна» зазначив, що Зеленський здав усі необхідні аналізи і не бачить сенсу в повторній процедурі. Після відмови Зеленського таки прийти і здати аналізи стан здоров’я актора під сумнів поставив політолог Олександр Палій.
 
«Ми бачимо спробу применшити значення цих аналізів на наркоманію. Для чого це робиться? Очевидно, тому, що пан Зеленський є наркоманом. З чого це видно? Бо йому було б надзвичайно легко зараз перекреслити всі ці розмови та здати аналізи в незалежній компанії. Але він цього не робить», — наголосив в ефірі одного із телеканалів пан Палій. 
 
Другий претендент на пост глави держави — Петро Порошенко — таки прийняв виклик і здав аналізи. Аргументував своє рішення тим, що в громадськості не має виникати сумнівів щодо наркозалежності Президента.
 
«Це є не забаганка, це є абсолютна і важлива процедура для того, щоб наша 45-мільйонна нація мала тверді  переконання і довіру до того, що в нас Президентом не зможе стати людина, яка має залежність від наркотиків  чи від алкоголю», — заявив чинний  Президент України. 
 
До абсурду дійшла й історія з дебатами. Адже незважаючи на заяви, що обидва кандидати готові зустрітись на дебатах, у реальності складається зовсім інша ситуація. У прес-службі Олімпійського вже повідомили, що від кандидатів у президенти надійшли три запити щодо проведення дебатів. Порошенко  надіслав заявку на проведення і 14-го і 19-го квітня.
 
А Володимир Зеленський — тільки на 19-те. Проте водночас чинний Президент наголосив, що, за законом, 19 квітня о 20-й годині чекатиме на Зеленського у студії «Суспільного телебачення». У свою чергу, Зеленський відмовився від такої пропозиції і чекатиме на Порошенка лише на стадіоні. Тому чи відбудуться дебати — стане відомо ближче до 19 квітня.