Заборона жінкам курити на вулиці і дозвіл не ходити на роботу в дощ: найдивніші закони світу

10.04.2019
Багатьом може видатися це жартом, але насправді подібні закони існують, і не де-небудь у джунглях Амазонки чи африканській савані, а в досить цивілізований країнах.
 
Скажімо, ви — жінка і курите собі десь на вулиці в Італії, та раптом до вас підходять і випускають в обличчя струмінь із вогнегасника! Виявляється, закон цієї країни забороняють куріння жінок на вулиці.
 
А ще, до слова, в Італії не дозволяють займатися проституцією жінкам чи дівчатам на ймення Марія, бо ж ця країна дуже релігійна, а з цим ім’ям пов’язано найдорожче та найсвятіше в усіх католиків — Богоматір.
 
Та ще далі зайшли у гендерній нерівності в Бразилії: там непривабливим жінкам заборонено з’являтися на пляжі... топлес (тобто без верхньої частини купальника).
 
У Клівленді (США) жінкам закон забороняє носити лакові туфлі, оскільки чоловіки можуть побачити спідню білизну у віддзеркаленні (цікаво, в якому році було прийнято такий «пуританський» закон?). Зате британці шанобливо ставляться до жінок, особливо вагітних.
 
Там дозволено майбутнім мамам справляти нужду скрізь, де їм заманеться, а якщо попередньо попросять, то навіть... у каску полісмена!
 
Крім дивакуватих, у світі існують навіть досить «симпатичні» закони. Скажімо, у Сербії ви можете не платити таксисту, якщо він віз вас із незадоволеним обличчям. А в Португалії існує ну просто-таки чудовий закон: у дощову погоду ви можете не виходити на роботу.
 
Залишатися вдома, замість іти до праці, можна і в Іспанії, якщо у вас... закінчилася зубна паста. Ет, нам би такі закони, може, життя було б ні, не легшим, принаймні веселішим.