Міністр екології та енергетики Гамбурга на байдарці зібрав сміття на озері

02.04.2019
Останнім часом стало популярним не лише серед молоді, а й серед людей різного віку проводити так звані челенджі (від англійського челендж — виклик.
 
Тобто людина виконує певну дію, знімаючи все це на відео, викладає в соцмережі і пропонує своїм знайомим чи й просто чужим людям виконати ці самі дії). 
 
Народ розважався, як міг: і крижаною водою обливалися, і віджималися від землі хто скільки міг. Зрештою, здоровий глузд узяв гору і люди почали вкладати у челенджі раціональне зерно.
 
От як, скажімо, міністр екології та енергетики Гамбурга (Німеччина) Йєнс Керштанд, який зробив днями пробний заплив озером Альстер на байдарці, і не просто покатався, а зібрав сміття, яке траплялося йому на шляху.
 
І, за умовами челенджу, міністр розповів про свої дії в соцмережі та запропонував іншим жителям та гостям Гамбурга допомогти зі збиранням сміття у місті взамін на безплатний прокат плавзасобу.
 
Зазвичай оренда байдарок розпочинається наприкінці квітня, коли потеплішає. Проте не завадить провести екологічну «агітацію» заздалегідь.
 
Ідея з безкоштовною орендою байдарок в ім’я чистоти довкілля була запозичена німцями у данців. Уперше подібну акцію організація Green Kayak провела в Копенгагені.
 
«Довкола Копенгагена вже зібрано десять тонн сміття. Десять тонн, які не по­траплять в океан!» —  розповів засновник Green Kayak Тобіас Вебер-Андерсен.