У Британії папуга сам обирає музику і робить замовлення на Amazon

20.03.2019
У Британії папуга сам обирає музику і робить замовлення на Amazon

Папуга жако (ілюстративне фото)

Як кажуть, і зайця можна навчити палити. Що вже казати про папуг, особливо породи жако.
 
Дослідники кажуть, що ці пташки можуть запам’ятовувати до півтори тисячі слів і навіть виконувати нескладні логічні операції.
 
Наскільки ж була здивована власниця такого папуги, коли виявила, що він може робити... замовлення в інтернеті! Але все по порядку.
 
Маріон Вишнєвскі працює в одному з притулків для тварин у Великобританії. Серед «мешканців» цього закладу був і папуга Рокко, якого ніхто не хотів забирати до свого дому, адже він умів не тільки розмовляти, а й лаятися, та ще й мав нестерпний сварливий характер.
 
Жінці стало шкода пташину, і вона забрала папужку до себе в надії перевиховати якось.
 
Яким же було здивування Маріон, коли вона побачила, що Рокко знайшов собі розвагу — спілкування з «розумною» колонкою Amazon Echo. Ці девайси підключені до інтернету і мають голосового помічника на ймення Алекса, яка допомагає керувати їхніми функціями.
 
Пташка навчилася включати девайс, вибирати собі музику до смаку, а також мило спілкуватися з Алексою. Коли ж розмови набридали Рокко, він міг навіть потанцювати, але під якусь енергійну музику, бажано рок.
 
Іноді ж пташка впадала в елегійний стан, тому слухала романтичні балади.
 
Та якось господиня завважила, що на торговому онлайн-майданчику Amazon її пташина робить... замовлення товарів! Рокко наповнює віртуальний кошик покупок різними солодощами, фруктами, морозивом, а якось Маріон знайшла серед товарів, які замовила її пташка, чайник і набір електролампочок.
 
Звісно, довести процес закупівлі до фіналу папуга не зміг би, адже господиня завбачливо виставила систему захисту, але все ж таки, приходячи з роботи додому, жінка завжди перевіряє свій акаунт, щоб пересвідчитися, що улюблений жако не розорив її.