Маріупольці задихаються від викидів підприємства з виробництва деревного вугілля

19.03.2019
Маріупольці задихаються від викидів підприємства з виробництва деревного вугілля

Маріупольці не втрачають надії знайти в густому диму «деревовугільників» відповідальний орган, здатний припинити викурювання всієї округи з домівок і службових приміщень.

Жителям вулиці Сонячної в прямому розумінні продихнути не дає розгорнуте по сусідству, на Запорізькому шосе, підприємство з виробництва деревного вугілля.
 
 
Як свідчать загалом давно звиклі до періодичного смогу мешканці металургійного Маріуполя, дим із новоявленого «промислового монстра» регулярно заполоняє всю вулицю настільки, що перехожим справді перехоплює подих від нефільтрованих викидів його печей. 
 
 
На екологічно неблагополучних сусідів скаржаться і орендарі сусідніх складських приміщень.
 
 
«У мене на складі зберігаються фрукти й овочі. Коли вони розпалюють свої печі, густий дим клубочиться всюди. Закоптили вже весь мій товар», — скаржиться директор овочевої бази Анна.
 
На початку березня підприємство настільки сильно диміло, що переляканим сусідам довелося викликати пожежників і патрульну поліцію. За словами рятувальників, що прибули на об’єкт, сильне задимлення сталося через порушення технологічного процесу.
 
Тим часом компетентних «крайніх», здатних припинити це неподобство, маріупольці знайти ніяк не можуть. У Азовській морській екологічній інспекції кажуть, що дане підприємство не в їхній компетенції, і перенаправляють до державної екоінспекції Донецької області.
 
Зв’язатися з її співробітниками не вдається, бо за телефонами, вказаними на сайті, ніхто не відповідає. Громадські організації подали заявку в контакт-центр міськ­ради на перевірку шкідливого підприємства і повні рішучості таки припинити діяльність «самопального» підприємства.