Окупанти в ОРДЛО примусово залучають мирних жителій до «оборони»

15.03.2019
Російські окупаційні війська 13 березня двічі порушили режим припинення вогню, обстрілявши наших захисників у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» зi станкових протитанкових гранатометів i стрілецької зброї в районі міста Авдіївка та зі снайперської зброї — поблизу населеного пункту Мар’їнка.
 
 
У результаті двоє військовослужбовців отримали поранення. Утім жоден обстріл підрозділів Об’єднаних сил не залишився без адекватної відповіді вогнем iз чергових вогневих засобів. За даними розвідки, одного окупанта було знищено, трьох поранено.
 
 
Станом на ранок 14 березня обстрілів позицій наших військ не зафіксовано. Об’єднані сили надійно контролюють противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню.
 
Тим часом командування окупантів на Донбасі проводять прийом-передачу командних посад генералами і старшими офіцерами у штабах армійських корпусів російського угруповання окупаційних військ.
 
«Новопризначені представники вищого командування особисто проводять перевірку підпорядкованих з’єднань і частин зі складанням актів про стан їх готовності до виконання завдань за призначенням», — повідомив спікер прес-центру Міноборони України Максим Праута.
 
Для охорони нових чинів окупантів під час їх перебування у військах залучено безпрецедентну кількість оперативних груп, до складу яких включено офіцерiв ФСБ РФ i Головного управління ГШ ЗС РФ. Загалом на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей завершує проведення чергової ротації особового складу ЗС РФ.
 
Додамо, окупаційна влада «ЛНР» запровадила для жителів окупованих районів Луганської області трудову повинність. Про це йдеться у «постанові» так званої «ради міністрів республіки», прийнятої 12 березня: «Затвердити порядок залучення громадян до виконання робіт для потреб оборони, ліквідації наслідків застосування противником зброї, відновлення пошкоджених (зруйнованих) об’єктів економіки, систем життєзабезпечення населення і військових об’єктів, а також до участі в боротьбі з пожежами, епідеміями та епізоотіями».
 
До виконання «робіт для потреб оборони» залучають повнолітніх працездатних громадян у віці від 18 до 60 років для чоловіків і до 55 років — для жінок. Виняток у переліку для тих, хто може зі зброєю в руках поповнити лави незаконних збройних формувань, зробили для матерів-одиначок, вагітних жінок та інвалідів.
 
Зазначається, що жителів ОРЛО можуть залучати до оборонних робіт як у своєму населеному пунктів, так і в інших. У спеціальному «наказі» буде вказано місце і час збору, а також список осіб, яким треба буде виконувати повинність «пєрєд Отєчеством». 
 
Командування ЗС РФ активізувало й заходи щодо формування «батальйонів територіальної оборони» у складі 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) армійських корпусів російсько-окупаційних військ.
 
У такий спосіб російське окупаційне командування намагається приховати масштаби участі кадрових російських військовослужбовців у збройній агресії проти України. 

«КРИМНАШ»

Як на річницю окупації…

В окупованому Сімферополі 18 березня на концерті до п’ятої річниці анексії Криму планують виступити російські репер Тіматі, група «Любе», Хор Турецького і співак Денис Майданов, повідомляє так  званий уряд Криму. Ці  «скоморохи» Путіна неодноразово  підспівували незаконним діям Російської Федерації на де-юре українському півострові.