В Об'єднаних Еміратах жінка подала на розлучення, бо чоловік забув принести їй бургер

05.03.2019
В Об'єднаних Еміратах жінка подала на розлучення, бо чоловік забув принести їй бургер

 Те, що жінки західного світу вміють обстоювати свої права, вже давно не дивина. А ось коли арабські жінки, у яких, як ми звикли, тільки й є, що обов’язки, заявляють про свої права — це викликає подив і радість: давно пора!
 
Так, одна з жительок Об’єднаних Арабських Еміратів подала на розлучення лиш за те, що чоловік забув принести їй... бургер! От, здавалося б, проблема, але не скажіть...

Двадцятирічна жінка чекала на свого чоловіка вдома сама, доки він відпочивав із друзями в пустелі. Перед його від’їздом вона попрохала, щоб він привіз їй гамбургер із ресторану швидкого харчування (ну, як компенсацію за самотнє дозвілля, доки він розважатиметься у компанії).

Цілком, здавалося б, нормальне бажання. Проте чоловік, «загулявши» з приятелями, заявився додому посеред ночі і, звичайно ж, забув про прохання дружини. Але вона не забула, і помста не забарилася: жінка пішла з дому, а на ранок через свого адвоката подала в суд на розлучення.

Тепер розгляд справи продовжать у суді, і якщо жінка й надалі наполягатиме на розлученні, то чоловікові доведеться віддати придане, яке вона принесла у його дім після весілля. Що не кажіть, а весільний контракт — корисна штука.

Наразі арабські адвокати заявляють, що розлучень у мусульманському світі могло б бути менше, якби чоловіки змінили свою поведінку і реалі­стичніше ставилися до сімейного життя, адже надворі — ХХІ століття!