«Ворскла» несподівано зазнала розгромної поразки від «Карпат»

26.02.2019
«Ворскла» несподівано зазнала розгромної поразки від «Карпат»

Футболісти «Ворскли» виявилися не готовими до рестарту чемпіонату країни. (Фото з сайта vorskla.com.ua.)

Разом зі стартом весняної частини єврокубкової кампанії поновилися матчі i в українській прем’єр-лізі. Парі вітчизняних грандів, які в четвер провели свої матчі-відповіді в 1/16 фіналу Ліги Європи, функ­ціонери ПЛ надали змогу перевести подих після непростих єврокубкових поєдинків, призначивши їхні матчі 19-го туру чемпіонату країни на вечір понеділка. 
На поєдинок проти «Олександрії», котра посідає в турнірній таблиці високе третє місце, лідер чемпіонських перегонів — «Шахтар» — виходив не з найкращим настроєм, адже, з тріском програвши в гостях «Айнтрахту» другий поєдинок, вилетів iз ЛЄ.
А от динамівці до принципового протистояння з «Зорею» готувалися з абсолютно протилежними емоціями. Гол, забитий динамівським новачком Франом Солем у матчі-відповіді «Олімпіакосу», допоміг команді Олександра Хацкевича подолати перший бар’єр «плей-оф» Ліги Європи. Без сумніву, великі надії в «Динамо» покладають на іспанського форварда й у національній першості. У першій частині сезону «біло-сині» мали відверто низький показник результативності, з яким вести гідну конкуренцію з «Шахтарем» за «золото» було проблематично. Тож, не в останню чергу від того, як швидко Соль адаптується до динамівського колективу й знайде спільну мову з молодим лідером «Динамо» Віктором Циганковим, залежить можливість відродження в поточному ЧУ «золотої інтриги».
До слова, на зимову перерву капітан «біло-синіх» пішов, перебуваючи з дев’ятьма голами на другій позиції в таблиці кращих бомбардирів поточної першості. Однак після поновлення турніру в гонку голеадорів несподівано втрутився форвард «Карпат» Мар’ян Швед, який у гостьовому матчі проти «Ворскли» відзначився «хет-триком», піднявши показник своєї результативності до 11 м’ячів. «Полтавчани не заслуговували на розгром (0:4), проте ми заслужили цю перемогу», — відзначив Швед, який, нагадаємо, під час зимового трансферного вікна підписав попередній контракт з іменитим шотландським «Селтиком».
Примітно, що три з чоти­рьох зіграних у 2019 році офіційних матчів ПЛ завершилися перемогами гостей. «Карпати» знищили «Ворсклу». «Десна», стараннями братів Фаворових, не дала шансів відштовхнутися від дна «турнірки» київському «Арсеналу», котрий тренує вже не В’ячеслав Грозний, а Ігор Леонов. А «Чорноморець», намагаючись віддалитися від аутсайдерської позиції, вирвав перемогу у «Львова».
Порадувати своїх домашніх уболівальників у перші ігрові дні 19-го туру вдалося лише «Маріуполю», котрий завдяки двом влучно реалізованим пенальті переграв «Олімпік». «Коли на останніх і на перших хвилинах таймів суддя вказує на «позначку», це підриває бойовий дух команди», — голов­ний наставник «олімпійців» В’ячеслав Шевчук залишився незадоволеним роботою суддівської бригади на чолі з Денисом Шурманом. Окрім двох пенальті, судді «покарали» команду Шевчука ще й незарахованим голом, який, начебто, був забитий із «офсайду». 

ТАБЛО

Чемпіонат України. Матчі 19-го туру. «Львів» — «Чорноморець» — 0:1 (Гошкодеря, 32), «Арсенал-Київ» — «Десна» — 0:2 (Д. Фаворов, 1; А. Фаворов, 90+1), «Ворскла» — «Карпати» — 0:4 (Ді Франко, 25; Швед, 51 (пен.), 55, 90+1), «Маріуполь» — «Олімпік» — 2:1 (Пихаленок, 45 (пен.); Борячук, 48 (пен.) — Пасич, 26).
Турнірне становище: «Шахтар» — 45 (18 матчів), «Динамо» — 38 (18), «Олександрія» — 36 (18), «Зоря» — 28 (18), «Десна», «Ворскла», «Маріуполь» — 27, «Львів» — 23, «Карпати» — 20, «Олімпік» — 19, «Чорноморець» — 15, «Арсенал-Київ» — 8.