Сонячне Стрітення: християнсько-язичницьке свято порадує погожою дниною всю Європу

15.02.2019
Сонячне Стрітення: християнсько-язичницьке свято порадує погожою дниною всю Європу

В Україні 15 лютого зазвичай iз радістю очікують не лише віруючі християни, а й ті, хто вірить у настання весни — нехай і тимчасової, зате вже близької.
 
 
Віддавна стрітенську днину вважали в нас і провісницею погоди на весь хліборобський сезон, відслідковуючи її зміни протягом доби ледь не похвилинно.
 
 
Цьогоріч на дату символічної зустрічі зими з весною обіцяють чудовий сонячний день не лише українцям, а й усім мешканцям європейської частини континенту.
 
 
Потужний антициклон Dorit підсушить повітря в більшості країн Європи: буде сухо, сонячно і тепло, прогнозує синоптик Наталя Діденко на своїй сторінці у «Фейсбуцi».
 
 
Невеликий атмосферний фронт із півночі закине хмари в Україну, тому десь, можливо, зірветься короткочасний мокрий сніг або дощик.
 
 
Але на півдні та сході України точно буде без опадів і світитиме сонечко, обіцяє вона. А в Західній Європі та на півдні — майже квітень, +12... +20 градусів.
 
Тому, відсвяткувавши Стрітення, варто до початку польових робіт скористатися  безвізом і гайнути хоча б на вихідні погрітися на сонечку в теплу Європу.