Сердечні й запашні: рецепти домашньої випічки для найближчих

13.02.2019
Сердечні й запашні: рецепти домашньої випічки для найближчих

Кекси Аніти Камінечної.

Мафіни з малиною смакуйте родиною

 
Можна і віршем заговорити після дегустації кексів з малиною від львів’янки Аніти Камінечної.
 
 
Господиня каже, що такі мафіни печуться з будь-якими ягодами.
 
 
Але візьмемо її основний рецепт (як з того анекдота: «Та ні вже, як домов­лялися!»). 
 
 
Отож треба: яйце, по склянці кефіру й цукру, 5 столових ложок олії, 2 склянки борошна, чайна ложка погашеної оцтом соди. Можна робити на подвійну порцію.
 
Я додала ще пакетик ванільного цукру. І далі простіше простого, заохочує до приємної роботи господиня. І навіть купувати нічого не треба, бо ці продукти, здається, є в усіх дома. 
 
Послідовність така: збити цукор з яйцем, додати решту продуктів i склянку ягід, старанно перемішати і розкласти в силіконові формочки для кексів (або в звичайні формочки, змащені маслом; тісто класти наполовину, бо воно виросте). Випікати 25 хвилин при температурі 180 градусів.
 
А ще цікавими кекси вдаються з варенням, рекомендую спробувати. 
 
Знадобиться: по склянці кефіру та цукру, яйце, 2 склянки борошна, по 50 г варення і родзинок, 3 столові ложки олії, чайна ложка погашеної оцтом соди. 
 
Усі інгредієнти перемішати. Викласти у формочки для кексів (так само наполовину, щоб тісто росло).
 
Після того як ми наповнимо форми тістом, на кожний кекс кладемо по половині чайної ложки варення. А насамкінець випікаємо 20 хвилин при температурі 180 градусів. 

Пряники медові

Пряники-сердечка Лесі Фанди.
 
А це вони — імбирні, і ще — без глютену, додає авторка неймовірно запашних пряників-сердечок тернополянка Леся Фанда. 
 
Отож занотовуйте, треба вміти такі сердечка пекти. Робимо суміш борошна для випічки (0,5 кг рисового, 0,2 кг кукурудзяного, 0,2 кг крохмалю кукурудзяного).
 
Для тіста беремо 250 г готової суміші, 60 г масла, 60 г меду, яйце, 80 г цукру, по чайній ложці імбиру та кориці, трохи ваніліну.
 
Мед і масло розтопити й остудити, додати сухі інгредієнти і замісити тісто. Покласти на пару годин у холод, потім вирізати потрібної форми і пекти 7-10 хвилин. І ще чай, каву чи інші напої, і більше нічого не потрібно! 
 
Смакуйте!