На Українському тижні моди вперше представлять платформу свідомої моди

01.02.2019
Традиційно для модників i модниць лютий починається Українським тижнем моди.
 
Як і в минулі роки, дійство проходитиме у «Мистецькому арсеналі» з 1-го по 5 лютого. 50 дизайнерських брендів, 39 шоу, 10 презентацій, чотири спеціальні проекти, шість лекцій та публічних обговорень. Насичену програму буде присвячено не лише модним тенденціям, а й важливим соціальним проблемам.
 
Уже впродовж кількох років Ukrainian Fashion Week — це не лише місце зустрічі відомих та популярних осіб, а й проекти, які змушують замислитись над питаннями екології, пошиття одягу в країнах третього світу, соціальною тематикою та популяризацією української моди у світі.
 
«Ukrainian Fashion Week був і залишатиметься однією з найважливіших платформ, яка щосезону демонструє високий рівень розвитку різних галузей в Україні.  Тиждень моди продовжує бути місцем численних крос-дисциплінарних експериментів, місцем колаборацій та взаємонатхнення. Кіно, візуальне мистецтво, хореографія, IT-технології, sound-дизайн, media art комфортно почуватимуться на fashion-території та дивуватимуть найнесподіванішими альянсами і релізами», — розповідає про майбутній захід Володимир Нечипорук, генеральний продюсер Ukrainian Fashion Week.
 
У цьому сезоні на популярному заході буде представлена перша українська платформа про свідому моду. Під назвою «Будь свідомим!» проект об’єднає в інтерактивному просторі як fashion-інсайдерів, так і гостей заходу. В його основі — філософія свідомого споживання.
 
Проект «Будь свідомим!» покликаний змусити людей відповідально підходити до вибору речей, адже споживацтво, тенденція масового скуповування усього підряд в останні роки помітно набирає обертів.
 
У світі рідко замислюються над тим, скільки і чого купують, таким чином усе більше виробляється, зокрема одягу.
 
Тому на тижні моди хочуть звернути на це увагу і нагадати про важкі умови праці на фабриках із пошиття одягу, а також розповісти загалу про нові методи його виробництва.
 
«Сьогодні вже виготовляють матеріали з яблучного та апельсинового «жмиху», для виробництва тканин використовують шкірки бананів та винограду. Матеріали, виготовлені з фруктової вторсировини, важливі ще й тим, що вирішують масштабну екологічну проблему харчових відходів. Мабуть, одним із найцікавіших винаходів є штучний павуковий шовк. Детальне вивчення протеїнів волокон шовку дало змогу запропонувати його виготовлення у великих кількостях за допомогою синтезу цукру, дріжджів і води», — зазначили у прес-службі Українського тижня моди.
 
Упродовж п’яти днів під час заходу в «Мистецькому арсеналі» працюватиме шоурум, що представить 10 брендів взуття та аксесуарів.
 
Для відвідання всіх подій #Showroom гості можуть зареєструватися на сайті fashionweek.ua та отримати електронне запрошення, яке надасть їм можливість побувати на різноманітних заходах безплатно.
 
Тому в дні Тижня високої вітчизняної моди у «Мистецькому арсеналі» можна буде побачити не лише нові колекції дизайнерів, а й відвідати воркшопи, лекції, публічні обговорення, побачити експоновані луки з колекцій дизайнерів, що підтримують принципи sustainable fashion.